Lekár, ktorý prijal úplatok 500 eur, môže dostať osem rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Uplatok lekar doktor korupcia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 17. decembra (WEBNOVINY) – Obvineného lekára Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava stíha polícia na slobode. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry lekára obvinil z korupcie,“ uviedol Slivka. Vladimír P. podľa polície v pondelok 15. decembra predpoludním prijal úplatok za súhlas s poskytnutím zdravotnej starostlivosti v inom členskom štáte Európskej únie. Údajne dostal 500 eur a fľašu alkoholu. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodal Slivka.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry prichytili prednostu kliniky pediatrickej urológie priamo pri preberaní úplatku, v pondelok o tom ako prvý informoval portál Aktuálne.sk. Nemocnica už lekárovi prerušila výkon práce. Vedenie nemocnice sa zároveň dištancovalo od korupčného správania všeobecne a vyjadrilo ľútosť nad správaním dotknutého lekára.

„Je absolútne neprijateľné obohacovať sa na úkor detských pacientov. V prípade dokázania takéhoto správania u ktoréhokoľvek zamestnanca nemocnice, vrátane špičkových medicínskych odborníkov, vyvodí vedenie nemocnice neodkladne dôsledky,“ napísala v stanovisku hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava Dana Kamenická.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať