Najviac Slovákov verí Kiskovi, Fica predbehol aj Bugár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kiska
Prezident Andrej Kiska Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. decembra (WEBNOVINY) – Najdôveryhodnejším politikom je prezident Andrej Kiska. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý robila od 2. do 10. decembra na vzorke 1050 respondentov starších ako 18 rokov.

Kiska je najdôveryhodnejším politikom pre 70,9 percenta opýtaných. Druhú priečku obsadil predseda strany Most-Híd Béla Bugár, ktorému dôveruje 40 percent respondentov. Premiérovi Robertovi Ficovi dôveruje 38,8 percenta respondentov. Prvú päťku najdôveryhodnejších politikov uzatvárajú Peter Pellegrini, s dôverou 33,9 percenta opýtaných a Igor Matovič s 30,7 percenta. Poradie dôveryhodnosti bolo vypracované zo súčtu odpovedí úplne dôveruje a skôr dôveruje.

Agentúra Focus sa ľudí pýtala aj na politika, ktorý nemá ich dôveru. Ako najnedôveryhodnejšieho označilo 73,5 percenta respondentov Richarda Sulíka, nasledujú Pavol Frešo so 73,3 percenta, Ján Figeľ so 71,1 percenta, Daniel Lipšic s 64,1 percenta a piatym je Igor Matovič, ktorému nedôveruje 62,4 percenta opýtaných. Poradie dôveryhodnosti bolo vypracované zo súčtu odpovedí vôbec nedôveruje a skôr nedôveruje.

Agentúra zisťovala dôveru občanov k vybraným politikom, konkrétne k trom najvyšším ústavným činiteľom a predsedom politických strán. Respondenti odpovedali na otázku: „Do akej miery dôverujete alebo nedôverujete nasledujúcim politikom?“ Respondenti mali ohodnotiť dôveru politikom podľa zoznamu, v ktorom boli zoradení náhodne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaBéla BugárDaniel LipšicIgor MatovičJán FigeľPavol FrešoPeter Pellegrini
Firmy a inštitúcie Agentúra FOCUS