Kremničan sa pokúsil obrať dôchodkyňu až o 40-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Babka dochodkyna
Foto: SITA/AP

BANSKÁ BYSTRICA 19. decembra (WEBNOVINY) – Na 34 mesiacov odňatia slobody za zločin podvodu odsúdili v piatok na Okresnom súde v Banskej 37-ročného Michala Hirschnera z Kremnice. Stalo sa tak na základe dohody o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel obvinený Hirschner.

Podvod čiastočne dokonaný a čiastočne v štádiu pokusu Hirschner spáchal voči svojej 69-ročnej susede v Banskej Bystrici, ktorej pomáhal pri manipulácii s internet bankingom. Dôchodkyňa mala so službou isté technické problémy, preto požiadala o pomoc Hirschnera, ktorý s priateľkou býval v tom istom paneláku a vedela o ňom, že v počítačoch sa vyzná.

Ten susede aj pomohol, ale tým sa dostal k jej prístupovým dátam k účtu. Dôveru susedy potom Hirschner zneužil, keď časť jej peňazí v sume 13 450 eur postupne previedol na iný účet, ku ktorému mal prístup prostredníctvom inej osoby.

Ďalší pokus previesť z účtu dôchodkyne viac ako 40-tisíc eur už Hirschnerovi nevyšiel. Podvodným spôsobom tiež vylákal od dôchodkyne ďalšie peniaze v hotovosti na zaplatenie vymyslených poplatkov banky za správu osobného účtu a iné.

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Súd stanovil, že poškodenej dôchodkyni musí Hirschner nahradiť škodu 31-tisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať