Obrazom: Zvieratká v Zoo nájdu pod stromčekom aj ovocie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Aj zvieratká v ZOO si nájdu pod stromčekom darčeky
Zvieratá v košickej ZOO si rozbaľovali darčeky s vianočnými dobrotami. Košice, 16. december 2014. Foto: SITA/Tibor Zmak

BRATISLAVA 24. decembra (WEBNOVINY) – Štedrý deň v ZOO Bratislava je síce ako každý bežný deň, no ani zvieratká Vianoce neobídu.

Aj tento rok si pod stromčekom nájdu extra dávku obľúbeného čerstvého či sušeného ovocia, orieškov i piškót. Mäsožravce si zase pochutnajú na porcii surového mäska s kosťou, kopytníky dostanú dávku čečiny na obhrýzanie. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Matejovičová zo ZOO Bratislava.

Obrazom: Z darčekov sa zvieratká tešili aj v košickej Zoo

Kopytníkom chovatelia cez zimu doprajú viac takého krmiva, aby si vytvorili tukové zásoby, ktoré ich potom chránia pred chladom. V teráriu, exotáriu či pavilóne šeliem zvieratkám cez zimu prikúria a teplejšie majú aj kopytníky, niektoré šelmy či primáty, vysvetlila Matejovičová. Chovatelia v zime vystielajú maštale bohatou podstielkou, v niektorých chovných zariadeniach dajú dokonca na dvere staré koberce, aby zvieratká nemali prievan.

Zvieratká v ZOO netrpia ani každoročnými silvestrovskými oslavami s ohňostrojmi a delobuchmi. Chovatelia ich totiž na noc zatvárajú do vnútorných priestorov. „Je to i tým, že ZOO je od centra mesta ďalej a rušný život veľkomesta tu nie je počuť v takej veľkej miere. S týmto sme teda doposiaľ našťastie problémy nemali,“ dodala Matejovičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ZOO Bratislava