Bratislavské nemocnice navštívili okrem pacientov aj zlodeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemocnica
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 25. decembra (WEBNOVINY) – Na Centrálny príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) prišlo počas Štedrého dňa 340 ľudí. Informovala agentúru SITA hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Dodala, že v porovnaní s minulým rokom je to mierny pokles.

Približne každý desiaty prišiel s typickým vianočným zdravotným problémom. Tráviace ťažkosti malo 10 ľudí, zapichnutú rybiu kosť v krku 9 a vážnu opitosť zväčša spojenú s úrazmi 10 ľudí. Aj keď v Bratislave nie je zimné počasie, 8 ľudí sa na Štedrý deň dolámalo. V nemocnici vo vážnom stave skončila aj žena po dopravnej nehode, ktorá sa stala na Záhorí.

Rušno bolo v pôrodniciach. Na Vianoce sa narodilo 16 detí – 9 dievčat a 7 chlapcov. Vlani to bolo 11 novorodencov.

Rušno bolo aj na detskom urgentnom príjme

Rušno bolo počas Štedrého dňa aj na urgentnom príjme Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická informovala agentúru SITA, že ošetrili 209 malých pacientov.

Najčastejší problém, s ktorým sa stretli doktori, bol zápal horných a dolných dýchacích ciest. Častý bol aj zápal priedušiek a pľúc.

Z chirurgických ochorení riešili otrasy mozgu po páde v domácom prostredí. Nemocnica musela na Vianoce hospitalizovať 19 detí, najčastejší dôvod bol komplikovaný zápal priedušiek a pľúc. Jedno dieťa skončilo v nemocnici po dopravnej nehode.

Lekári nemuseli tento rok vyťahovať žiadnu rybiu kostičku. Pri jednom malom pacientovi bolo podozrenie, ale to sa nepotvrdilo. Riešili ale rozleptaný pažerák po prehltnutí baterky.

V nemocnici sa objavili aj zlodeji

Na Štedrý deň zaznamenala Univerzitná nemocnica v Bratislave aj jednu neočakávanú negatívnu udalosť – v popoludňajších hodinách sa v Nemocnici akad. L. Dérera pohybovali zlodeji, ktorí ukradli osobné veci niektorým zamestnancom a pacientom.

Karina Považanová z bratislavského krajského policajného riaditeľstva informovala agentúru SITA, že policajti po 18:00 prijali oznámenie o krádeži. Zo spoločnej skrinky personálu zmizli doklady, kľúče ako aj finančná hotovosť 140 euro. Polícia prípad vyšetruje ako priestupok proti majetku. Vecou sa zaoberá príslušné policajné oddelenie a po páchateľovi polícia pátra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petra Stano Maťašovská