O Tatranský ľadový dóm je veľký záujem, bude otvorený dlhšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
O Tatranský ľadový dóm je obrovský záujem
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

VYSOKÉ TATRY 29. decembra (WEBNOVINY) – Ľadový dóm na Hrebienku vo Vysokých Tatrách láka čoraz viac turistov. Impozantná bazilika zo 47,5 tony ľadu bude preto pre verejnosť v najbližších dňoch otvorená dlhšie. Agentúru SITA o tom informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Každú nedeľu návštevníkov dómu čakajú aj divadelné vystúpenia.

„O Tatranský ľadový dóm na Hrebienku je obrovský záujem, z toho dôvodu sme sa rozhodli predĺžiť jeho prevádzku,“ vysvetlila Maťašovská. Od 29. decembra do 6. januára 2015 bude dóm verejnosti otvorený od 8:30 do 19:00. Predĺženú prevádzku bude mať v rovnakom čase aj pozemná lanovka.

Cesta z Hrebienka do Starého Smokovca bude podľa Maťašovskej osvetlená do 19:30 hod. Ešte dlhšie bude otvorené v prípade, že by sa spustilo večerné sánkovanie. „Večer, keď vyjdú hviezdy a ukáže sa mesiac, tak je dóm v symbióze ľadu a osvetlenia najkrajší,“ dodala.

Návštevníkov Tatranského ľadového dómu čakajú každú nedeľu aj vystúpenia hercov z Divadla Nová scéna. Vstup na ne rovnako ako do dómu je bezplatný. Na nedeľu 4. januára sú pripravené vystúpenia pre deti a dospelých v podobe príbehov Bajaja a Čarodejník z krajiny OZ.

Najväčšia atrakcia sezóny bola vo Vysokých Tatrách otvorená 18. decembra. K Tatranskému ľadovému dómu vedie cesta po žltej značke zo Starého Smokovca a premáva tam pozemná lanovka. Otvorený by mal byť do marca 2015.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia