Mladík sadol za volant opitý, skončil v plote zverinca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala medzi obcami Studienka a Malacky si vyžiadala jednu obeť a šesť zranených. Foto: SITA/KR PZ Bratislava

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA 29. decembra (WEBNOVINY) – Podgurážený šofér havaroval medzi obcami Pružina a Lieskov v Považskobystrickom okrese. Dvadsaťšesťročný vodič Forda Focus nezvládol zákrutu, na mokrej ceste dostal šmyk a vletel do protismeru.

Vozidlo zišlo z cesty a narazilo do plota zverinca. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, vodičovi policajti namerali 0,59 mg/l v dychu, čo je v prepočte 1,23 promile a pri opakovanej skúške mal 1,10 promile. Ľuboša po vytriezvení obvinili z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Obaja šoférovali to isté auto

Ďalší dvaja podgurážení mládenci skončili v pondelok nadránom na policajnom oddelení, obaja šoférovali to isté vozidlo. Hliadka najskôr zadržala 21-ročného mladíka. Ten sa krátko pred 02:00 zabával na jednom z parkovísk na ulici M. Sch. Trnavského v bratislavskej Dúbravke, kde driftoval na Škode Rapid. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,5 promile a skončil na príslušnom policajnom útvare.

Krátko po 03:00 zastavila hliadka neďaleko futbalového štadióna na tej istej ulici 23-ročného vodiča, sedel v tej istej Škode Rapid. Pri dychovej skúške nafúkal 1,35 promile. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, obom vodičom, ktorí si neváhali sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu, hrozí až rok za mrežami.

Jazdil v protismere

Alkoholom posilneného šoféra VW Golf, navyše s platným zákazom jazdiť, zas policajti chytili v obci Prakovce v Gelnickom okrese. Dvadsaťjedenročný mladík sa premával v protismere na jednosmernej ulici. Mladému vodičovi od júla tohto roka plynie dvanásťmesačný zákaz šoférovať.

Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, policajti mu pri kontrole namerali 0,50 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,04 promile. Dominik si vyslúžil obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Skončil v policajnej cele a v prípade dokázania viny mu hrozí trest až na dva roky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať