S Prešovčanmi si dala polnočný prípitok aj nová primátorka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prešov
Foto: SITA/Kvetoslava Mudríková

PREŠOV 1. januára (WEBNOVINY) – Tisíce Prešovčanov prišlo osláviť príchod Nového roka do centra mesta. Program začal o 22:00 diskotékou na námestí, hodinu do polnoci Prešovčanov bavila naživo domáca kapela Atlantída.

Hoci v mestskom rozpočte neboli schválené financie na ohňostroj, nakoniec sa na neho aj laserovú show zložili sponzori a oslavujúci Prešovčania si ho mohli užívať dokonca intenzívnejšie ako vlani, kedy bola hustá hmla.

S Prešovčanmi si pripila nová primátorka

Polnočný prípitok si prišla dať s Prešovčanmi nová primátorka Andrea Turčanová, ktorá mestu zaželala lepšiu budúcnosť. Jej najväčším predsavzatím je vytvoriť z Prešova silné, prosperujúce a ekonomicky zdravé mesto, s transparentným hospodárením.

Mesto, v ktorom budú jeho obyvatelia spokojní a bude sa im tu kvalitnejšie žiť. Povedala to vo svojom prvom novoročnom prejave vo funkcii primátorky mesta. Na tribúnu prišli pozdraviť Prešovčanov aj niektorí mestskí poslanci a nový prednosta a viceprimátor.

Obrazom: Silvester v Bratislave a Košiciach

Turčanová uviedla, že začiatok kalendárneho roka predznamenáva aj začiatok novej etapy pre Prešov. „Verím, že naším spoločným predsavzatím bude vytvárať v našom meste prívetivé prostredie, aby sa náš Prešov stal krajším, lepším, moderným a prosperujúcim mestom nielen pre nás, ale i ďalšie generácie.,” povedala prvá žena Prešova.

Obrazom: Svet vítal nový rok 2015 veľkolepými ohňostrojmi

Hasiči nemali veľa práce

Turčanová na stránke mesta zverejnila svoje priority, ktoré pre hluk v meste nestihla v prejave spomenúť. V oblasti dopravy chce, aby sa plnili termíny dokončenia juhozápadného portálu diaľnice D1 a začalo sa s prácami na výstavbe severovýchodného obchvatu R4.

Na úrovni mesta si dáva za úlohu posilniť záujem verejnosti o mestskú hromadnú dopravu. S podporou eurofondov chce riešiť parkovanie na sídliskách ale aj v starom meste. Je odhodlaná urobiť čo najviac pre zvýšenie zamestnanosti v meste. Prešovčanom zaželala šťastný, úspešný a požehnaný rok 2015. Po prípitku a vinšovaní nasledovala diskotéka do neskorej noci, ktorú zaplatilo mesto.

Hasiči v krajskom meste nemali na Silvestra veľa práce, hasili iba horiaci strom, trávu a kontajnery. V malej obci Havka v Spišskej Magure asi hodinu pred polnocou ich privolali k požiaru drevenice. V dome horelo vnútorné podkrovie, požiar sa zaobišiel bez zranení. Agentúre SITA to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Pavol Vravec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrea Turčanová