Bratislavské automaty na lístky MHD poškodila pyrotechnika

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sneh komplikuje v Bratislave dopravu, MHD mešká aj 30 minút
V centre mesta meškajú spoje MHD približne 10 minút. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 2. januára (WEBNOVINY) – Vyčíňanie vandalov si aj začiatkom tohto roka odnieslo viacero automatov na cestovné lístky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave.

Práve na automatoch vandali testovali zábavnú pyrotechniku, Dopravný podnik Bratislava škody odhaduje na stovky eur. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Škody za stovky eur

Na Nový rok popoludní nahlásil pracovník spoločnosti prevádzkujúcej automaty cestovných lístkov poškodený automat na konečnej zastávke Rádiová v bratislavskom Ružinove. Automat bol poškodený petardami, na miesto prišli dispečeri DPB i policajti a škodu odhadli na 1 500 eur.

O niečo neskôr hlásili poškodený automat aj na Čiernej vode, opäť za tým bola zábavná pyrotechnika. Škoda sa tentoraz vyšplhala na 300 eur.

Rovnako skončil aj automat na zastávke Závadská v Rači, kde škodu vyčíslili na 500 eur. Pyrotechniku vandali testovali aj na ďalších lístkových automatoch, odniesli si to aj tie na zastávkach Detvianska a Hybešova.

Vodič si musel na pomoc privolať políciu

S príchodom Nového roka museli dispečeri DPB riešiť aj opitých cestujúcich či konflikty v MHD. Hneď v novoročné ráno zistil vozmajster vo vozovni poškodený interiér v autobuse nočnej linky N93, škodu vypočítali na 100 eur.

O niečo neskôr dispečeri s políciou riešili opitého človeka ležiaceho na výstupišti električiek na Astronomickej. Vo štvrtok pred siedmou večer premávku električiek do Karlovej Vsi zdržal konflikt cestujúcich v električke č. 9.

Vodič si na pomoc privolal policajtov, ktorí konfliktných cestujúcich z vozidla vyviedli. Nočnú jazdu električkou cestujúcim zase znepríjemňoval zapáchajúci bezdomovec. Vodiča na to upozornil jeden z cestujúcich a bezdomovec musel na najbližšej zastávke vystúpiť. Noc zo štvrtka na piatok bola v MHD už pokojná.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať