Procházka: Sieť má na východe silný protismerácky sentiment

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Radoslav Procházka
Zakladateľ strany Sieť Radoslav Procházka počas tlačovej konferencie na tému: Detektor a audit prezidentskej kampane, na košickej Hlavnej ulici. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 3. januára (WEBNOVINY) – Predseda Siete Radoslav Procházka si len veľmi ťažko vie predstaviť spoluprácu so Smerom.

„Ani o tom neuvažujeme. Najmä vo východných regiónoch je v Sieti silný protismerácky sentiment,“ vyhlásil Procházka v rozhovore pre agentúru SITA.

Karty však vždy podľa neho rozdávajú ľudia vo voľbách a tí si budú vedieť vyhodnotiť, či chcú pre Smer jedného silného kompaktného súpera alebo im stačí, ako je to dnes. „Našou snahou bude, aby sme práve my boli kompaktným a silným súperom súčasnej vládnej strany,“ zdôraznil.

Vládna strana dostala podľa Procházku najsilnejší mandát, aký kedy kto na Slovensku dostal, ale absolútne s ním nevie, alebo nechce vedieť naložiť. „Moc by mala odrážať to, čo ľudia chcú. Keď si ľudia vyberú opakovane jednu stranu, tak ju majú mať,“ myslí si líder Siete.

Krajina sa určite spravuje podľa neho efektívnejšie, keď je vláda pevná a súdržná. „Vláda tvorená príliš veľkým množstvom aktérov nedokáže byť pevná a súdržná. Videli sme to. Kompaktná vláda je lepšia ako štvor, päť, alebo šesťkoalícia. Preto sa mi o to trestuhodnejšie zdá, ako Smer naložil so svojím mandátom. Mohol spraviť dôležité veci. Neurobil. Nechcel vedieť ich urobiť,“ konštatoval s tým, že ako sa chovajú k školstvu je do neba volajúce mrhanie s budúcnosťou národa. „To, čo sa deje v zdravotníctve, je brutálny hyenizmus,“ vyhlásil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Radoslav Procházka