V Šali horela chatka, po jej uhasení našli telo mŕtveho muža

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar, oheň, hasiči
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/ŠAĽA, KOŠICE 7. januára (WEBNOVINY) – Ľudský život si vyžiadal utorkový požiar pri Vlčanoch v okrese Šaľa. Za železničným priecestím horela večer drevená chatka.

Po uhasení plameňov našli v miestnosti mŕtveho 52-ročného Jozefa, informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Pravdepodobnou príčinou požiaru mohla byť horiaca sviečka. Presné okolnosti požiaru polícia vyšetruje.

Hasiči si neoddýchli ani v hlavnom meste

Bratislavskí hasiči dnes v noci zasahovali pri požiari odpadu na Kazanskej ulici v Bratislave. K požiaru ich privolali približne hodinu po polnoci, na mieste zistili, že horí provizórna stavba z odpadu.

Pri udalosti sa zranili dve osoby. Na mieste zasahovalo 12 hasičov s tromi hasičskými autami. Agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

V Košiciach horel butik

Rušnú noc mali hasičské jednotky aj na opačnom konci Slovenska. V Košiciach niekto v noci úmyselne podpálili butik na Františkánskej ulici. Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ, požiar im nahlásila mestská polícia krátko pred pol druhou v noci.

„Po príchode na miesto hasiči začali likvidovať požiar cez otvorené okno, z ktorého šľahali plamene. Ďalšia skupina násilím otvorila vstupné dvere do objektu a potom aj do butiku. Požiar zničil predajňu odevov, v ďalších miestnostiach bolo veľa dymu. Vyšetrovateľ predbežne určil ako príčinu požiaru úmyselné podpálenie. Požiar podľa odhadov spôsobil škodu za približne 10 000 eur.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať