Radoslava Procházku zbavili obvinenia z krátenia dane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Radoslav Procházka Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 7. januára (WEBNOVINY) – Lídra strany Sieť Radoslava Procházku zbavili obvinenia, informovala v stredu televízia TA3. Úrad špeciálnej prokuratúry TA3 potvrdil, že mu obvinenie pre zločin z krátenia dane a poistného zrušili.

Obvinenie súvisí s kauzou nahrávky Igora Matoviča. Procházka sa na nahrávke s Matovičom rozpráva o financovaní prezidentskej kampane, aj o možnosti zaplatiť za inzerciu načierno. Prípad začala v septembri minulého roka vyšetrovať polícia.

Vyšetrovateľ najskôr trestné stíhanie zastavil, ale prokurátor mal iný názor a Procházku obvinil. Líder Siete podal voči tomuto rozhodnutiu sťažnosť. V decembri prípad prevzal špeciálny prokurátor, ktorý dal Procházkovi za pravdu a obvinenie zrušil ako nedôvodné. Vyšetrovací spis vrátil polícii na dopracovanie.

„Na základe opatrenia generálneho prokurátora z 10. decembra v minulom roku bol poverený výkonom dozoru v predmetnej veci špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý po preskúmaní vyšetrovacieho spisu a sťažnosti obvineného R. P. 18. decembra sťažnosti vyhovel a uznesenie v časti vznesenia obvinenia R. P. zrušil ako nedôvodné. Vec vrátil vyšetrovateľovi na ďalšie konanie,“ povedala pre TA3 hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dušan KováčikRadoslav Procházka