Matovič sľubuje k novým voľbám desaťkrát lepšiu kandidátku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matovic
Igor Matovič na tlačovej besede o Procházkovej predvolebnej kampani. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 9. januára (WEBNOVINY) – Hnutie OĽaNO podľa jeho lídra Igora Matoviča v nadchádzajúcich parlamentných voľbách bude mať desaťkrát lepšiu kandidačnú listinu, než voličom ponúklo vo voľbách v roku 2012.

Na kandidátke budú ľudia, ktorým záleží na druhých

„Kandidátku vyskladáme desaťkrát lepšiu ako sme mali pred tromi rokmi, keďže vtedy sme mali na jej zloženie tri týždne, teraz máme rok. Bude dramaticky lepšia ako bola predtým,“ povedal pre agentúru SITA Matovič. Predseda obyčajných ľudí potvrdil, že tak ako doteraz, aj v najbližších voľbách bude kandidovať z posledného 150. miesta.

„Na kandidátku dáme 140 nových, statočných, dobrých ľudí, ktorí si zaslúžia byť politikmi, lebo ukázali v normálnom živote, že im na druhých ľuďoch záleží a urobili pre nich niečo nezištne,“ vysvetlil Matovič.

Kto bude volebným lídrom OĽaNO v štandardnom ponímaní, teda číslom jeden na kandidačnej listine, sa podľa Matoviča máme nechať prekvapiť. „Zatiaľ nechcem nikoho menovať, chceme, aby bol výber kandidátov demokratický a pod verejnou kontrolou,“ dodal líder OĽaNO.

Štandardné strany si nedopúšťajú krv do organizmu

Štandardným politickým stranám podľa jeho slov chýba príchod nových tvárí. „Nedopúšťajú krv do organizmu. Mnohým je pohodlné byť poslancom a vymýšľajú systém, ako nepustiť nových ľudí do politiky,“ poznamenal Matovič.

Pôvodná zakladajúca štvorka obyčajných ľudí, teda Matovič, Jozef Viskupič, Erika Jurinová a Martin Fecko, sa budú pravdepodobne o hlasy voličov uchádzať z konca kandidátky. Kandidovať v najbližších parlamentných voľbách 2016 bude môcť podľa Matoviča aj každý člen poslaneckého klubu OĽaNO, nebudú však v čele kandidačnej listiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erika JurinováIgor MatovičJozef ViskupičMartin Fecko
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti