Sneh komplikuje dopravu, cestári varujú pred poľadovicou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Auto, zima
Foto: ilustračné, Thinkstock

ŽILINA 12. januára (WEBNOVINY) – Na Liptove, Orave, Kysuciach a v Turci sneží, všetky frekventované cesty aj horské priechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Na horských priechodoch Čertovica, Makov, Huty, Príslop, Fačkov a Šturec hlásia cestári jeden až tri centimetre utlačeného alebo kašovitého snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky.

So snehom treba počítať aj na hlavných ťahoch – na ceste I/18 medzi Kraľovanmi, Ružomberkom a Liptovským Michalom, na ceste I/59 medzi Ružomberkom a Korytnicou a na ceste I/65 medzi Martinom a Hornou Štubňou. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežené sú aj cesty I/70 medzi Kraľovanmi a Dolným Kubínom, I/59 medzi Ružomberkom, Dolným Kubínom a Trstenou a tiež rýchlostná cesta R3 medzi Širokou a Sedliackou Dubovou.

Teplota vzduchu v Žilinskom kraji sa pohybuje od nula stupňov na Orave po plus dva stupne v Žiline, cestári preto upozorňujú, že na mostoch a otvorených priestranstvách sa môže tvoriť poľadovica.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať