Kotleba vracia úder, odpoveďou na štvavú kampaň sú videá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marian Kotleba
Predseda BBSK Marian Kotleba počas prvej tlačovej besedy Banskobystrického samosprávneho kraja k fungovaniu BBSK. Foto: SITA

BANSKÁ BYSTRICA 13. januára (WEBNOVINY) – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba dnes informoval, že sa bude k rôznym otázkam vyjadrovať a obyvateľom kraja prihovárať prostredníctvom videospotov zverejňovaných na internete.

Podnety Beblavého chcel vraj vysvetliť naživo a transparentne

Ako dôvod uviedol podľa neho štvavú kampaň proti jeho osobe, ktorú podporujú mnohé médiá a týka sa podaní poslanca Národnej rady SR Miroslava Beblavého pre podozrenie na Kotlebovo porušenie ústavného zákona o konflikte záujmov.

„Ja osobne som bol pripravený vysvetliť naživo a veľmi transparentne a verejne všetky okolnosti, ktoré boli predmetom zavádzajúceho podania poslanca Národnej rady SR,“ uviedol v dnešnom videospote Kotleba s tým, že sa zúčastňuje len na televíznych reláciách vysielaných naživo. Posťažoval sa, že takmer všetky médiá ignorujú jeho prácu pre ľudí a pre BBSK a preto sa rozhodol, že sa bude obyvateľom kraja a voličom prihovárať cestou videospotov.

„Cestou necenzurovaných videí, v ktorých chcem dať príležitosť všetkým, aby sa zoznámili so mnou ako predsedom samosprávneho kraja, so mnou ako osobou – s Marianom Kotlebom,“ uzavrel svoj dnešný videopríhovor Kotleba. Na vysvetlenie podozrení, že porušil ústavný zákon o konflikte záujmov, videospot nevyužil, dosiaľ to neurobil ani iným spôsobom.

Video: Marian Kotleba oznámil, že sa bude vyjadrovať pomocou video-spotov

V prípade porušenia ústavného zákona príde Kotleba o kreslo

Poslanec Národnej rady SR Beblavý minulý týždeň informoval, že Zastupiteľstvu BBSK podal dva podnety na predsedu BBSK Kotlebu pre porušenie Ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov (o konflikte záujmov). Prvý sa týka finančných darov, ktoré Kotlebovi posielajú na jeho účet aj zamestnanci BBSK, čo v decembri potvrdil sám Kotleba. Podľa Beblavého za to Kotlebovi hrozí pokuta vo výške 12 mesačných platov.

Druhý sa týka Kotlebovho prevádzkovania živnosti aj vo funkcii predsedu BBSK, za čo mu podľa Beblavého hrozí pokuta vo výške šiestich platov. Podľa názoru Ľubice Laššákovej, predsedníčky poslaneckého klubu Smer-SD – KDH, ktorý má v Zastupiteľstve BBSK väčšinu, hrozí Kotlebovi za porušenie ústavného zákona až zánik mandátu predsedu kraja. Zastupiteľstvo BBSK by sa malo Beblavého podnetmi zaoberať na najbližšom zasadnutí začiatkom februára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)