Najťažšiu zjazdovku vo Vysokých Tatrách otvoria o deň skôr

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lomnické sedlo
Lyžiari čakajúci v rade na sedačkovú lanovku na najvyššie položenú a najstrmejšiu zjazdovku na Slovensku v Lomnickom sedle. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

VYSOKÉ TATRY 15. januára (WEBNOVINY) – Najťažšiu tatranskú zjazdovku z Lomnického sedla na Skalnaté pleso vo Vysokých Tatrách otvoria namiesto avizovanej soboty o deň skôr. Lyžiari si na nej zalyžujú v piatok 16. januára. Podľa Zuzany Fabiánovej zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) je za zmenou dobré počasie.

Najťažšia a najvyššie položená zjazdovka z Lomnického sedla je odkázaná na prírodný sneh. V týchto dňoch je ho dostatok, aktuálne 100 cm. „Vďaka dobrému počasiu sa nám darí upraviť zjazdovku o čosi skôr,“ informovala o zmene Fabianová. Lyžiari budú mať podľa nej priaznivé podmienky na lyžovanie. Najťažšia 1 240 metrov dlhá upravovaná zjazdovka v Lomnickom sedle má priemerný sklon 46,91 percenta a jej prevýšenie je 439 metrov.

Skúsení lyžiari môžu Lomnické sedlo zlyžovať aj tzv. Francúzskou muldou v jeho juhozápadnej časti. „Náročná trať má dĺžku 1 380 m a prevýšenie 408 m. Momentálne je vo Francúzskej mulde približne 150 cm prírodného snehu,“ dodala hovorkyňa.

Od soboty 10. januára sa v Tatranskej Lomnici lyžuje na 12 km zjazdových tratí. Podmienky na lyžovanie sú tam veľmi dobré, v priemere je na zjazdovkách od 60 až 80 cm snehu. Lyžuje sa tiež na Štrbskom Plese a v Starom Smokovci, v prevádzke je aj denná a trikrát do týždňa nočná sánkovačka do Starého Smokovca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia