Vraha policajta budú súdiť vo februári, hrozí mu doživotie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajt strelba boleraz vrazda
Boleráz smúti za zavraždeným policajtom, ktorý v obci býval. Obec Boleráz, okres Trnava, 15. júna 2014. Foto: SITA/Pavol Machovič

TRNAVA 15. januára (WEBNOVINY) – V prípade vraždy policajta Petra Opalka určil Okresný súd v Trnave termín hlavného pojednávania na 19. februára. Obvinenému Milanovi S. hrozí za obzvlášť závažný zločin vraždy doživotný trest odňatia slobody. Policajta v službe zastrelil v júni minulého roku v obci Boleráz v okrese Trnava.

Incident sa stal v noci, keď policajná hliadka kontrolovala vodiča auta Opel Zafira. Dychovou skúškou mu namerali 1,38 promile alkoholu, následne sa strhla prestrelka. Policajta zasiahli dve strely do hrudníka, na následky zranení zomrel. Pri prestrelke bola aj kolegyňa zavraždeného policajta, tá vyviazla bez zranení.

Milan S., ktorý sa venoval športovej streľbe, z miesta činu ušiel, ešte v noci sa však vzdal policajtom v mieste svojho bydliska v Podunajských Biskupiciach. Zavraždený 34-ročný Peter Opalek bol policajtom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trstíne. Na mieste tragédie stojí malý drevený kríž, pri ktorom ľudia doteraz zapaľujú sviečky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať