Neznámy páchateľ spôsobil vyše 40-tisícovú ekologickú škodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Priroda
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 16. januára (WEBNOVINY) – Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za ohrozenie a poškodenie životného prostredia, neznámy páchateľ svojvoľne upravil niekoľko parciel v obci Poľanovce v okrese Levoča.

Spravil tak v čase od začiatku roka do augusta 2014, agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Páchateľ parcely upravil bez vyjadrenia a súhlasu Okresného úradu v Levoči a jeho odboru starostlivosti o životné prostredie.

Na parcely navozil podľa polície rôzne hrubé vrstvy kameniva, prehĺbil dno a vybudoval na jednej strane ochrannú hrádzu Diablovho potoka. Zároveň páchateľ vybudoval prístupovú cestu krížom cez Poľanovský potok a postavil tam malú drevenú chatku. Zničil tak biotopy európskeho významu a ich drevinovú vegetáciu o výmere viac ako štyritisíc metrov štvorcových.

Páchateľ porušil zákon o životnom prostredí a spôsobil ekologickú ujmu vo výške takmer 41 600 eur. Páchateľovi hrozí v prípade vypátrania a preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať