Obrazom: Týždenník Charlie Hebdo sa predáva aj na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku
Posledné vydanie satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorého predaj sa spustil už aj na Slovensku. Bratislava, 16. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. januára (WEBNOVINY) – Posledné vydanie satirického týždenníka dostanete aj na Slovensku. Distribúciu ohlásila vo štvrtok spoločnosť Interpress Slovakia na Facebooku. Predáva sa vo francúzskej verzii a cena jedného výtlačku stojí šesť eur. V Bratislave si špeciálne číslo môžete kúpiť od 12:00 hod. a v Košiciach sa z logistických a organizačných dôvodov začne predaj v sobotu.

Obrazom: Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku

Vo Francúzsku sa najnovšie vydanie magazínu vypredalo už v priebehu niekoľkých minút. Zatiaľ čo doteraz časopis vychádzal v náklade asi 60-tisíc výtlačkov, tentoraz vytlačili až tri milióny kusov. Na obálke nového čísla je zobrazená karikatúra Mohameda, ktorý drží tabuľku s nápisom Je suis Charlie (Ja som Charlie).

Všetky články o teroristických útokoch v Paríži nájdete

—–> TU

Pod tým je nápis „Všetko je odpustené“. Vnútri samotného čísla je ďalšia karikatúra, na ktorej džihádisti hovoria: „Nemali sme sa dotýkať ľudí z Charlie… Teraz budú vyzerať ako mučeníci, a keď sa dostanú do neba, títo bastardi nám ukradnú naše panny“.

Obrazom: Nové číslo Charlie Hebdo sa vo Francúzsku okamžite vypredalo

Streľba v Charlie Hebdo a ďalšie teroristické činy v Paríži si minulý týždeň vyžiadali dokopy 17 mŕtvych a predstavujú najhoršie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia. Podľa niektorých zo svedkov ozbrojenci v redakcii vykrikovali, že prišli „pomstiť proroka“.

Obrazom: Útok na redakciu Charlie Hebdo

Konzervatívni moslimovia totiž považujú akékoľvek zobrazovanie Mohameda za rúhanie. Trojicu páchateľov minulotýždňových útokov usmrtila polícia, ktorá však v pondelok vyhlásila, že nažive môže byť ďalších šesť členov danej teroristickej bunky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Charlie HebdoWBN