Silný vietor môže obmedziť prevádzku niektorých lanoviek

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lanovka Rača
lanovka Rača Foto: www.parksnow.sk

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Upravené lyžiarske svahy ponúka v týchto dňoch viac ako 90 zimných areálov. „Pozor však v sobotu na silný vietor, ktorý môže obmedziť prevádzku niektorých prepravných zariadení vo vysokohorských polohách,“ uviedla Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour.

Návštevníkom sú k dispozícii zväčša technicky zasnežované zjazdovky s priemernou výškou snehu 20 až 50 cm. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, 40 až 50 cm snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlásia napríklad Tále, Levočská dolina, Čičmany aj strediská v okolí Ždiaru ako Monkova dolina, Skicentrum Strachan, Ski Bachledova alebo Skicentrum Strednica.

V piatok otvárali sezónu vo východoslovenskom stredisku Regetovka, na premiérové jazdy v sobotu pozýva ďalšie východoslovenské stredisko Renčišov – Búče, ale aj Šachtičky pri Banskej Bystrici.

„Upravená je tu hlavná zjazdovka a detské svahy,“ dodáva Styková s tým, že vo všetkých týchto strediskách sú podmienky dobré. Sto percent zjazdoviek je návštevníkom k dispozícii v Tatranskej Lomnici, kde v piatok otvárali Lomnické sedlo.

Viac ako 80 percent svahov a veľmi dobré lyžiarske podmienky sú na Čertovici, Kubínskej holi, vo Valčianskej doline, na Remate, v Košútke – Hriňovej, na Roháčoch v Spálenej aj v stredisku Janovky – Milotín v Zuberci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia