Mladík šoféroval opitý a spôsobil nehodu, nemal ani osemnásť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda
Foto: ilustračné, SITA/KR PZ Trnava

BRATISLAVA 19. januára (WEBNOVINY) – Na Strojárskej ulici v Snine sa stala v sobotu 17. januára hodinu po polnoci nehoda, ktorú spôsobil 17-ročný opitý vodič, po nej ho za volantom vystriedal 18-ročný mladík, ktorý však bol tiež opitý.

Ako bližšie agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, vodič Suzuki pri cúvaní zišiel z cesty, narazil do dopravnej značky, následne vrazil do betónového odpadkového koša a z miesta ušiel.

Vodiča chcela na Ulici Janka Kráľa v Snine zastaviť policajná hliadka, avšak nerešpektoval znamenia a naďalej unikal. Zastavil na Študentskej ulici, po vystúpení začal utekať. Policajtom sa napokon podarilo zadržať 18-ročného Patrika, ktorý sedel za volantom Suzuki a spolu s posádkou auta ho predviedli na policajné oddelenie.

Obom namerali vyše promile

Z výpovede vyplynulo, že v čase nehody sedel za volantom 17-ročný Igor, ktorý síce vodičský preukaz má, no nedovŕšil 18 rokov a nesedela vedľa neho osoba s potrebným vodičským oprávnením. V krvi mu navyše namerali 1,31 promile alkoholu. Policajt z Dopravného inšpektorátu v Humennom preto začal trestné stíhanie a obvinil 17-ročného Igora z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Pri nehode obvinený spôsobil škodu 300 eur. Polícia ďalším vyšetrovaním zistila, že po nehode Igora za volantom vystriedal Patrik, pričom ten nerešpektoval pokyny polície a auto nezastavil. Policajti mu namerali 1,77 promile alkoholu v krvi. Aj Patrika obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Nemá ani vodičské oprávnenie

Bez vodičského oprávnenia a s alkoholom v krvi si sadla za volant 21-ročná Bibiána z Košíc. Mladá žena šoférovala v sobotu 17. januára okolo 21:30 Ford Escort v obci Štrba. V aute s ňou sedela 15-ročná dievčina. Bibiána však šoférovanie nezvládla a keď chcela odbočiť pri miestnom bare, vrazila do zábradlia schodov pred barom aj do objektu, v ktorom sa bar nachádza.

Ako ďalej agentúru SITA informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, pri nehode sa zranila 15-ročná spolujazdkyňa, ktorá sa zo zranení bude liečiť 14 dní. Škodu na aute vyčíslili na 500 eur a na bare na 200 eur.

Bibiáne namerali policajti v dychu 1,79 promile a navyše zistili, že nemá vodičské oprávnenie pre žiadnu skupinu. Mladú ženu stíhajú na slobode za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

S alkoholom šoféroval aj Dávid z okresu Dolný Kubín

Po jazde pod vplyvom alkoholu skončil bez vodičského preukazu a s policajným obvinením 30-ročný Dávid z okresu Dolný Kubín. Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík informoval agentúru SITA, že muž v nedeľu pred jednou hodinou ráno šoféroval vozidlo Opel Tigra po miestnej komunikácii v Dolnom Kubíne. Kontrolovala ho policajná hliadka a muž sa podrobil dychovej skúške.

V dychu mu namerali 2,56 promile alkoholu. Policajti muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V skrátenom konaní spis predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. Mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať