Frešo verí vo volebný úspech SDKÚ, dostane sa do parlamentu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pavol Frešo
Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo na TB na tému: ukrajinská kríza a schôdza NR SR. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. januára (WEBNOVINY) – SDKÚ-DS bude podľa predsedu strany Pavla Freša do parlamentu v parlamentných voľbách kandidovať samostatne a aj sa do neho dostane.

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, v strane zostali veľmi pracovití ľudia. „Chcem, aby do funkcií išli ľudia, ktorí už prešli voľbami, aby tam neboli len nevoliteľní funkcionári. Takých prípadov sme zdedili dosť. Noví funkcionári by mali mať vplyv vo svojej komunite a mali by ho dokázať aj rozširovať. Teda mali by mať volebný potenciál,“ uviedol.

Nikto však podľa Freša nepochybuje, že SDKÚ-DS vždy a v každej vláde, ale aj v opozícii spájala ostatné strany. Samozrejme, robila to ako preferenčne najsilnejšia strana. „Dnes majú lepšie preferencie partnerské strany, ale spájať sa im nedarí. Zdá sa, že element spájania musíte mať vo vienku a SDKÚ-DS ho má vo svojej DNA aj vzhľadom na nepriaznivú súčasnú situáciu. Stredopravé strany sú odsúdené na spoluprácu a koaličnú vládu, pretože s tým máme skúsenosti a Slovensko vďaka tomu má výsledky,“ vyhlásil Frešo.

Prípadnej predvolebnej spolupráci by mala podľa neho predchádzať dohoda na spoločnom programe a veľmi slušná dohoda na spoločných hodnotách. „Najmä program a hodnoty odlišujú politické strany od dobrodruhov, spolkov a polobláznov,“ konštatoval Frešo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana