Kaliňák nakupuje, policajtov a hasičov oblečú za milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Zľava: Minister vnútra Robert Kaliňák a prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. januára (WEBNOVINY) – Ministerstvo vnútra bude obstarávať oblečenie pre policajtov a hasičov za viac ako 8,4 milióna eur. Pôjde o textil z kvalitnejších materiálov, aby vydržal dlhšie.

Ide o životnosť a údržbu

„Hlavným cieľom je poskytnúť policajtom a hasičom výstrojné súčasti z funkčných materiálov s vysokými úžitkovými vlastnosťami, ktoré budú kvalitnejšie aj z hľadiska životnosti a údržby,“ uviedla Alena Koišová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Policajtom a hasičom budú kupovať bundy, nohavice s odopínateľnou vložkou, nepremokavé súpravy, vesty, zimné čiapky a návleky na obuv. Ministerstvo zverejnilo zámer v predbežnom oznámení vo Vestníku verejného obstarávania.

Jedna nová uniforma vynahradí tri staré

Zámer nakupovať kvalitnejšie uniformy avizoval minister vnútra Robert Kaliňák ešte v decembri minulého roka. V rozhovore pre agentúru SITA Kaliňák povedal, že policajti by mohli mať do dvoch až troch rokov kvalitnejšiu uniformu. Hoci sú podľa Kaliňáka momentálne skladové zásoby vyriešené, ide o uniformy, ktoré treba často obmieňať.

„Sú z materiálov, ktoré sa ľahko opotrebovávajú. Často vyzerá policajt po 12-hodinovej službe horšie ako ten, ktorého predvádza,“ poznamenal minister. Nové uniformy by mali byť z materiálov, ktoré prinesú aspoň trojnásobné predĺženie ich životnosti. „Napriek tomu, že jednotková cena bude o niečo drahšia, tak dĺžka spotreby jedného kusu nám v konečnom dôsledku vynahradí minimálne tri staré uniformy,“ povedal Kaliňák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Kaliňák
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SR