Danubius Gastro prinesie aj barmanskú súťaž Master Cup 77

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Goral Vodka

MASTER CUP 77 – 1.ročník prestížnej barmanskej súťaže a prednášky svetových profesionálov z oblasti alkoholového biznisu na Výstave Danubius Gastro 2015.

BRATISLAVA 27. januára (WBN/PR) – V roku 2015 sa koná v poradí už 23. gastronomický veľtrh DANUBIUS GASTRO. Hala D1 v bratislavskej Inchebe pod hlavičkou GORAL VODKA MASTER bude patriť profesionálnej barmanskej súťaži MASTER CUP 77 a prednáškam o svetových trendoch v oblasti konzumácie prémiových alkoholických nápojov.

Štvrtok je venovaný predovšetkým odborným prednáškam. Jeff Johnson (USA) bude hovoriť o budovaní alkoholových značiek a spotrebiteľskom správaní. Pôvodom Kanaďan a profesionálny americký futbalista sa vypracoval až na spolumajiteľa vodky DOUBLE CROSS, kde bol 8 rokov zodpovedný za rozvoj a rast tejto svetovej značky slovenského pôvodu. Najnovšie založil spoločnosť Northstar Brands, ktorá zastrešuje portfólio prémiových a ultra prémiových značiek destilátov z celého sveta a pomáha ich rastu na americkom trhu. Svet a krásu whisky odprezentuje Marcus Eder z Wilhelm Eder z Nemecka, ktorý sa okrem iného venuje výrobe profesionálnych drevených sudov pre skladovanie vína, piva a destilátov. O najnovších trendoch v spotrebe alkoholu bude hovoriť Poliak Piotr Dziadkowiec, prezident Polish Bartenders Association a Zdena Hajnalová zastupujúca Úrad priemyselného vlastníctva SR vysvetlí význam chránených zemepisných označení. Prednášky sú určené odbornej verejnosti.

Program v piatok a v sobotu je určený širokej verejnosti. V Hale D1 prebehne prvý ročník súťaže MASTER CUP 77. Podľa slov Jozefa Rotha zo Slovenskej Barmanskej Asociácie „Súťaž má ašpiráciu stať sa medzinárodne uznávaným podujatím s tradíciou a čoraz väčším zastúpením. Do súťaže je toho roku prihlásených 69 súťažiacich v štyroch kategóriách: Junior Classic – long drink, Senior Classic – short drink/after drink, Flair – free style a v špeciálnej kategórii DOUBLE CROSS World Class Cosmopolitan.

Víťaz špeciálnej kategórie priamo v liehovare namieša a následne dozrie na naplnenie limitovanej edície DOUBLE CROSS Cosmopolitan. Súťaže sa zúčastní aj súčasná majsterka sveta v miešaní nápojov Mgr. Jana Karkušová, ktorá si tento titul vybojovala v Kapskom meste. Podmienkou každého súťažného nápoja je použitie minimálne 2 cl GORAL VODKA MASTER.

V rámci Haly D1, na vyše 500m2, sa odprezentujú prémiové slovenské značky alkoholických nápojov a 100% za studena lisovaných štiav. Nosný design priestoru sa bude niesť v znamení štýlovej GORAL VODKA MASTER. Pripravený je VIP lounge a „fotostena“, kde sa návštevníci môžu odfotiť na červenom koberci ako skutočné hviezdy. Spišská BOROVIČKA predvedie destilačný aparát a predstaví novú produktovú radu Kosher.

Foto: Master Cup 77

V stánku FAMILIA Premium budú hrať roztlieskavačky s hosťami tzv. „vodka-pong“. Do tajomstva originálnej chuti SPIŠ ORIGINAL vás zasvätia najlepšie hostinské spod Ľubovnianskeho Hradu. Pre najmenších je pripravený stánok s ochutnávkou 100% za studena lisovaných štiav FRUXI Fresh, ako jediný nealko stánok v rámci zóny MASTER CUP 77.

Značka Nestville Whisky pripravila pre návštevníkov autentický stánok vyrobený zo sudov, v ktorej whisky dozrieva. Okrem toho je pripravená súťaž v hádzaní šípiek o zaujímavé ceny. V stánku ALTERNATIVE Vodka bude profesionálny barman miešať drinky a robiť flair show spojenú s ochutnávkou. Svoje zastúpenie budú mať aj značky Goral Vodka a bylinné likéry TATRA BALSAM.

Barmanská súťaž MASTER CUP 77 je prvé podujatie na Slovensku, ktoré prináša ucelený pohľad na svet a trendy v oblasti alkoholových nápojov širokej verejnosti.

www.goralvodka.com

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať