Do parlamentu si SDKÚ zavrela dvere, Smer by bol jasný víťaz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Freso
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Foto: archívne, SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 28. januára (WEBNOVINY) – Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 36,6 percenta, pred bránami parlamentu by zostala napríklad strana SDKÚ-DS či SNS.

Vyplýva to z prieskumu spoločnosti eCall Slovakia, ktorého výsledky agentúre SITA poskytol Ľuboš Pajerský zo spoločnosti.

So Smerom by do NR SR išla aj Sieť

Do NR SR by so Smerom šla aj strana Sieť, tú v prieskume podporilo 13,1 percenta opýtaných. Nasleduje Most-Híd so ziskom 9,5 percenta, KDH s 9,3 percenta a OĽaNO so 7,8 percentami. Do parlamentu by išla aj strana SaS, tej v prieskume vyjadrilo podporu 5,7 percenta respondentov.

Pod hranicou zvoliteľnosti by sa ocitla strana SNS so ziskom 4,2 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostala ani SDKÚ-DS, ktorú podporili 3,2 percenta opýtaných. Rovnaké číslo získala aj strana SMK.

Menej ako tri percentá by získala strana NOVA

Menej ako tri percentá, a to 2,8 percenta získala NOVA. Inú stranu by si vybralo 3,5 percenta respondentov. Medzi iné boli v prieskume zaradené napríklad strany HZDS, TIP – Tvoríme inú politiku či Právo a spravodlivosť.

Spoločnosť eCall Slovakia spravila telefonický prieskum voličských preferencií v čase od 7. do 21. januára na vzorke 1 248 respondentov. Opýtaní odpovedali na otázku „Ak by sa parlamentné voľby konali už tento víkend, ktorú politickú stranu alebo hnutie by ste volili?“ Voliť by nešlo 19,63 percenta opýtaných, 40 percent sa nevedelo vyjadriť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SMER-SD