Mojsejová je definitívne oslobodená, súd zamietol odvolanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nora mojsejova
Košická podnikateľka Nora Mojsejová úspešne uniká obžalobe. Košický krajský súd v stredu odročil odvolacie pojednávanie. Košice, 19. marec 2014. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 28. januára (WEBNOVINY) – Košický krajský súd v stredu zamietol odvolanie prokurátora a potvrdil rozsudok Okresného súdu Košice I, ktorý oslobodil košickú podnikateľku Eleonóru Mojsejovú obžalovanú z trestného činu neodvedenia dane a poistného. O rozhodnutí informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Obžalovaná dodatočne zaplatila daň, tvrdí súd

Ako v stručnom odôvodnení druhého rozsudku Okresného súdu Košice I z 1. októbra 2014 uviedol predseda senátu, súd svoje rozhodnutie opiera o skutočnosť, že na hlavnom pojednávaní bolo jednoznačne preukázané, že obžalovaná dodatočne zaplatila daň s príslušenstvom, čím prejavila účinnú ľútosť. Podľa súdu trestnosť činu zaniká podľa osobitného predpisu, ak obžalovaný uhradí štátu dlžnú čiastku aj s príslušenstvom.

V tejto kauze išlo už o druhý rozsudok okresného súdu. Aj prvý raz súd Eleonóru Mojsejovú oslobodil, prokurátor sa odvolal a krajský súd nariadil nové pojednávanie na okresnom súde.

Mojsejová čelí ďalším obvineniam

Obžaloba sa týkala uplatnenia si nadmerného odpočtu DPH vo výške približne 33-tisíc eur v roku 2008 za dodávku účtovníckeho softvéru Eleonórou Mojsejovou Daňový úrad odpočet neuznal.

Košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová však čelí ďalším obvineniam zo zločinu neodvedenia dane a poistného od januára 2007 do mája 2010. Spolu s ňou je obvinených ďalších vyše 20 osôb. Voči samotnej Eleonóre Mojsejovej bolo vznesených 20 obvinení. Výška škody presiahla 6,5 milióna eur. Okrem toho je voči nej vedené konanie pre pôžičku 850-tisíc eur, ktorú jej údajne poskytol František Kabrheľ, a podľa jeho slov nebola splatená.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nora Mojsejová