Tínedžer chcel spáchať dvojnásobnú vraždu, súd ho uväznil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krimi vrazda krv noz
Foto: ilustračné, Shutterstock

KOŠICE 28. januára (WEBNOVINY) – Sudca Okresného súdu Košice I v stredu rozhodol o vzatí obvineného 19-ročného Jozefa S. do väzby pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti a dokoná trestný čin, o ktorý sa pokúsil.

Obvinený je z pokusu vraždy. Jozef S. podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Košiciach, informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Chcel zabíjať

Vyšetrovateľ košickej kriminálnej polície obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu doposiaľ súdne netrestaného 19-ročného Jozefa S. z Košíc. Ako informoval hovorca košickej polície Alexander Szabó, obvinený v pondelok 26. januára vo večerných hodinách v Košiciach na brehu rieky Hornád neďaleko mosta vedúceho do Ťahanoviec s úmyslom usmrtiť pristúpil k osobnému motorovému vozidlu VW Polo, v ktorom boli dvaja mladí Košičania – 21-ročný muž a 18-ročná žena.

Obvinený oboch viackrát doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom bodol najmä do hrudníka a krku. Spôsobil im početné bodné a rezné rany. Obaja poškodení sa pri útoku intenzívne bránili, čím obvinenému zabránili, aby svoj úmysel dokonal. Po útoku obvinený z miesta ušiel.

Vyšetrovateľ navrhol vzatie do väzby

Obaja mladí ľudia sú v jednej z košických nemocníc. Páchateľa tohto skutku policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali krátko po spáchaní činu v blízkosti čerpacej stanice na Moldavskej ulici v Košiciach.

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. Motív jeho konania ako aj bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania. V prípade dokázania viny mu za tento obzvlášť závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať