Poslanci prelomili Kotlebovo veto, ukončili provizórium

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kotleba
Predseda BBSK Marián Kotleba počas tlačovej besedy predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja o domovoch sociálnych služieb. Banská Bystrica, 10. október 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 1. februára (WEBNOVINY) – Rozpočtové provizórium, v ktorom bol Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), sa končí. Krajskí poslanci na sobotňajšom mimoriadnom zasadnutí prelomili veto župana Mariana Kotlebu a rozpočet definitívne schválili v rovnakej podobe, v akej ho prvýkrát schválili ešte v decembri.

V diskusii vystúpil iba Kotleba, ktorý sa vyjadril, že rozpočet nepodpísal z dôvodu nesúhlasu s presunom viacerých výdavkov z konkrétnych projektov do takzvanej všeobecnej rezervy BBSK a rezerv jednotlivých programov rozpočtu.

Podľa schváleného rozpočtu má BBSK tento rok hospodáriť vyrovnane, s príjmami a výdavkami takmer 150,13 milióna eur, pri bežných príjmoch vyše 143,02 milióna eur a kapitálových príjmoch takmer 6,7 milióna eur. Z prebytku bežného rozpočtu takmer 7,8 milióna eur sa má kryť 3,65-miliónový schodok kapitálového rozpočtu a vyše 4,1-miliónový schodok finančných operácií.

Vlani bol BBSK v rozpočtovom provizóriu do polovice apríla, kedy zastupiteľstvo na mimoriadnom zasadnutí prelomilo Kotlebovo veto a potvrdilo rozpočet v podobe, ako ho schválilo na konci februára. Poslanci mu zároveň odobrali jeho dovtedajšie kompetencie na schvaľovanie zmien rozpočtu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)