V dome dôchodcov uhoreli počas noci dve starenky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar, oheň, hasiči
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 1. februára (WEBNOVINY) – Požiar v domove dôchodcov v Hurbanove (okr. Komárno) si v sobotu v noci vyžiadal životy dvoch žien, klientok domova. „Napriek obetavosti a vysokému nasadeniu personálu sa nepodarilo zachrániť dve obyvateľky domova vo veku 86 a 93 rokov,“ informovala hovorkyňa Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Oľga Prekopová.

Štyria ľudia sa nadýchali splodín

Horieť začalo v jednej z izieb. Hasiči po uhasení požiaru našli v zhorenej izbe dve mŕtve ženy. Ďalší štyria ľudia sa nadýchali splodín horenia, povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

V čase vzniku požiaru bolo v horiacom trakte Zariadenia sociálnych služieb (ZSS) Magnólia 19 klientov. Sedemnásť, prevažne ťažko telesne postihnutých či imobilných, personál evakuoval do požiarom nepoškodenej časti zariadenia, povedala Prekopová.

Pracovníčky domova, skončili v nemocnici

Pri pokuse o záchranu stareniek sa zranili štyri pracovníčky domova, skončili v nemocnici. Lekárske ošetrenie potrebovala aj jedna klientka domova.

Požiarom poškodenú časť zariadenia sociálnych služieb začne NSK ako zriaďovateľ rekonštruovať už v pondelok. Výška škôd ani príčina požiaru zatiaľ nie sú známe. Predseda NSK Milan Belica vyjadril ľútosť nad úmrtím oboch klientok a rovnako vyjadruje úprimnú sústrasť ich príbuzným, dodala Prekopová.

Príčinu požiaru vyšetrujú kriminalistickí experti. Požiar v domove dôchodcov v noci likvidovali hasiči z Komárna, Nových Zámkov i dobrovoľní hasiči z Hurbanova.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan Belica