Obrazom: Krištáľové krídlo získali Vajda aj kňaz Srholec

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anton Srholec
Laureát v kategórii Mimoriadna cena Anton Srholec počas udeľovania cien 18. ročníka Krištáľové krídlo 2014. Bratislava, 1. február 2015. Foto: SITA/Jakub Gavlák

BRATISLAVA 2. februára (WEBNOVINY) – Krištáľovým krídlom za rok 2014 ocenili herca Jozefa Vajdu aj kňaza Antona Srholca. Ceny im udelili v nedeľu na slávnostnom podujatí v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Ocenenie získala aj Kuzminová

Ocenenia udelili v jedenástich kategóriách. Vajda ocenenie získal v kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie, Srholec spolu so šľachtiteľkou vína Dorotou Pospíšilovou v kategórii Celoživotné dielo.

V kategórii Architektúra ocenenie získal Štefan Polakovič a v kategórii šport biatlonistka Anastasia Kuzminová. V kategórii hudba ocenili dirigentku Magdalénu Rovňákovú a v kategórii Rock Pop Jazz kapelu Korben Dallas. V kategórii Medicína a veda ocenenie získal chirurg Juraj Pechan a v kategórii Hospodárstvo podnikateľ s nábytkom Vladimír Šrámek.

Obrazom: Krištáľové krídlo za rok 2014

Záštitu nad podujatím prevzal prezident Kiska

V kategórii Výtvarné umenie ocenili akademického sochára Štefana Kleina a v kategórii Publicistika a literatúra architektku a spisovateľku Henrietu Moravčíkovú. V kategórii Filantropia ocenili štatutára a správcu Nadácie TA3 Petra Káčera.

Úlohou ocenenia Krištáľové krídlo je podľa organizátorov poukázať, objaviť a obrátiť pozornosť k ľuďom, ktorých jedinečné profesionálne výkony a činy si zaslúžia úctu. Záštitu nad 18. ročníkom podujatia prevzal prezident SR Andrej Kiska.

Krištáľové krídlo za rok 2014
Foto: SITA/AP
Krištáľové krídlo za rok 2014
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia KuzminováAnastazia KuzminováAndrej KiskaAnton Srholec