Brusel odkazuje Slovákom, že referendum je diskriminačné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

ŠTRASBURG 5. februára (WEBNOVINY) – Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente (S&D) vo štvrtok odsúdila nadchádzajúce referendum na Slovensku, ktoré označila za „veľmi kontroverzné“ a „vážne diskriminujúce voči LGBT osobám“.

Podľa zverejnenej tlačovej správy hlasovanie „vyvoláva znepokojenie naprieč Európskou úniou“ i napriek prieskumom predpovedajúcim nízky záujem voličov.

VŠETKO O REFERENDE O OCHRANE RODINY SA DOČÍTATE

—–> TU.

Politická skupina, ktorá je so 191 kreslami druhou najsilnejšou v 751-člennom pléne, prostredníctvom svojho podpredsedu Jörga Leichtfrieda vyzýva slovenských občanov, aby sa v sobotu „postavili za demokraciu a ľudské práva“.

„Okrem samotného obsahu tohto referenda zaráža najviac to, že slovenských občanov nežiadajú, aby urobili rozhodnutie o vlastných právach, ale o právach menšiny. V demokracii ani väčšina nemôže upierať rovnocenné práva menšine,“ vyjadril sa rakúsky europoslanec.

Referendum sa uskutoční na základe petície Aliancie za rodinu.

Tí, čo prídu k urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky:

1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať