Aktivisti zrušili protest proti referendu o ochrane rodiny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 6. februára (WEBNOVINY) – Občianska iniciatíva „Povedzme nie nezmyselnému referendu“, ktorá sa plánovala v sobotu 7. februára, teda v deň plebiscitu o rodine proti nemu postaviť, protest zrušila.

VŠETKO O REFERENDE O OCHRANE RODINY SA DOČÍTATE

—–> TU.

Zohľadnili aj bezpečnostné riziká

Ako pre agentúru SITA uviedla Zuzana Varhaníková z iniciatívy, „akciu nerobíme preto, aby sme neboli obviňovaní, že aj v deň referenda robíme kampaň. Nechceme robiť na ľudí nátlak, nie sme Aliancia za rodinu. Zohľadnili sme však aj bezpečnostné riziká.“

Namiesto protestu sa ľudia z iniciatívy spolu s inými stretnú v bratislavskom podniku vo „volebnom štábe“, kde budú čakať na výsledky referenda. Účasť na akcii iniciatívy „Povedzme nie nezmyselnému referendu“ potvrdila europoslankyňa Monika Flašíková Beňová, europoslanec Richard Sulík či poslanci NR SR Juraj Miškov a Juraj Droba. Tiež príde riaditeľka Nadácie Charty 77 Zuzana Szatmáry, ale aj LGBTI aktivisti Hana Fábry a Richard Fekete.

Cieľom iniciatívy je šíriť lásku a porozumenie

Protest mal niesť rovnaký názov ako samotná iniciatíva. Jeho podtitulom bolo „Dajme prednosť láske a porozumeniu pred nenávisťou.“ Cieľom iniciatívy je šíriť porozumenie, lásku a toleranciu. „Presný opak toho, o čo ide aktérom nezmyselného referenda,“ poznamenala Varhaníková.

Protestom chceli reagovať na šírenie nenávisti voči časti Slovákov. Občianska iniciatíva upozorňuje na nezmyselnosť plánovaného referenda Aliancie za rodinu. „Už viac ako tri mesiace sa naši sympatizanti striedajú v protestnej hladovke za rovnaké práva pre všetkých,“ vysvetlila Zuzana Varhaníková.

Referendum o ochrane rodiny sa bude konať v sobotu 7. februára od 7:00 do 22:00.

Uskutoční sa na základe petície Aliancie za rodinu.

Tí, ktorí prídu k referendovým urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky:

1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj DrobaJuraj MiškovMonika BeňováRichard Sulík