LGBTI aktivistka neočakáva, že sa v referende naplní kvórum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zástupcovia LGBTI spustili webový portál nejdeme.sk
Spoluzakladateľka Queer Leaders Forum Romana Schlesinger prišla vyjadriť svoj odmietavý postoj k februárovému referendu o ochrane rodiny počas TB Iniciatívy Inakosť. Bratislava, 29. január 2015. Foto: SITA/Katarína Acél - Gáliková

BRATISLAVA 7. februára (WEBNOVINY) – LGBTI aktivisti, medzi ktorými je aj Romana Schlesinger z Queer Leaders Fora, neočakávajú, že sa v sobotňajšom referende o ochrane rodiny naplní kvórum, no oslavovať to nebudú.

Všetko o priebehu referenda nájdete

———> V TOMTO ČLÁNKU

„Už to, že sme museli absolvovať ako spoločnosť tieto posledné mesiace a atmosféru s nimi spojenú, hovorí samo za seba,“ uviedla pre agentúru SITA. Spoločnosť je podľa nej rozhádaná, spolarizovaná. Ako ďalej pokračovala, obáva sa, že sa vytvorila tzv. dúhová karta, podobne ako kedysi tzv. maďarská karta, ktorá bude politicky použitá a vyžiada si svoje obete.

Obrazom: Slováci hlasujú v referende, rozhodujú o rodine

Jej kolegu verbálne napadli

Za posledný týždeň jej kolegu dvakrát verbálne napadli, takisto ho postrkovali za jeho sexuálnu orientáciu a raz dokonca vykopali z električky. „Druhýkrát ho verbálne napadli a sotili, keď sa ohradil voči dobrovoľníkom, ktorí rozdávali referendové letáky,“ vysvetlila.

VŠETKO O REFERENDE O OCHRANE RODINY SA DOČÍTATE

—–> TU.

Veľa jej známych sa pohádalo s vlastnými rodičmi či priateľmi, pričom mnohých sa dotklo to, že ich blízka osoba na referendum pôjde, iných zasa to, že niekto ísť odmieta.

Všetky rodiny sú rovnocenné

„Verím, že budúcnosť prinesie konkrétne riešenia pre dobro všetkých, opatrenia na podporu rodín, ale aj zákony zrovnoprávňujúce LGBTI ľudí. Naše rodiny sú rovnocenné a verím, že raz budú mať také postavenie aj pred štátom,“ priblížila pre agentúru SITA. Dodala, že bude určite pokračovať v začatom úsilí budovania otvorenej spoločnosti pre všetkých.

Romana Schlesinger sa v sobotu venuje svojej rodine a priateľom. Tesne pred uzavretím referendových miestností sa presunie do volebného štábu v jednom z bratislavských podnikov, kde budú ľudia z LGBTI organizácií. „Tam si počkáme na výsledky,“ uzavrela.

Referendum o ochrane rodiny sa začalo v sobotu o 7:00, potrvá do 22:00.

Koná sa na základe petície Aliancie za rodinu. Tí, ktorí chodia k referendovým urnám, odpovedajú na tri otázky:

1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom?

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Romana Schlesinger