Vieme, ako hlasoval Fico. Kiska je rozčarovaný a cíti smútok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 7. februára (WEBNOVINY) – Predseda vlády a predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico v sobotu popoludní zúčastnil na referende na základnej škole na Majerníkovej ulici v Bratislave. Ako agentúru SITA informovala Ľubica Končalová z tlačového odboru strany Smer – SD, premiér slobodne odpovedal na referendové otázky.

Obrazom: Takto hlasovali Slováci v referende

VŠETKO O REFERENDE O OCHRANE RODINY SA DOČÍTATE

—–> TU.

Kiska je rozčarovaný a cíti veľký smútok

Prezident SR Andrej Kiska je z referenda na podporu rodiny rozčarovaný a cíti veľký smútok. Povedal to v Poprade pre médiá krátko po tom, ako v budove miestneho mestského úradu zahlasoval. Potom sa vrátil k návšteve, ktorej sa venoval celý deň.

Prezident Kiska prišiel hlasovať v referende do Popradu, ako tomu bolo aj počas komunálnych volieb. Hlasovanie si však nechal na večer, prišiel sem krátko po 20:00. „Ľudia využili svoje ústavné právo a zorganizovali toto referendum. Úprimne, cítim veľký smútok a rozčarovanie z toho, čo toto referendum pre našu krajinu všetko prinieslo,“ povedal. Viac sa k referendu plánuje vyjadriť až v pondelok vo svojom vyhlásení.

Kiska si v sobotu odbehol od návštevy z Moravy a Čiech, ktorú doma v Poprade hostil. „Mali sme krásny deň, bolo nádherné počasie. Boli sme na Hrebienku pozrieť si sochy z ľadu, užili sme si kopec srandy na sánkarskej dráhe. Teraz pripravujem večeru,“ uviedol.

Pellegrini je rád, že referendum končí

Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini je rád, že sa referendom končí kampaň, ktorá bola podľa neho niekedy príliš konfrontačná, nie vždy vkusná a začínala extrémne polarizovať spoločnosť. Uviedol to pre médiá krátko po tom, ako sa na referende zúčastnil v základnej škole na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici.

„Dúfam, že týmto referendom, kedy občania vyjadria svoj názor, sa opäť vrátime k tým vážnym problémom, ktoré Slovensko potrebuje riešiť, ako je nezamestnanosť, hospodársky rast, konsolidácia verejných financií a podobne,“ uviedol Pellegrini.

Referendum považuje za najvyššiu formu demokracie a na dnešnom sa podľa vlastných slov zúčastnil tak, ako sa zúčastňuje na každých voľbách, odkedy má volebné právo. Aká bude celoslovenská účasť na referende si netrúfol tipovať, prezradiť, ako hlasoval, odmietol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaPeter PellegriniRobert Fico