Svedok, ktorý vypovedal proti Mellovi, si odsedí deväť rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putá
Foto: shutterstock.com

TRNAVA 12. februára (WEBNOVINY) – Ján Krajčík, ktorý v minulosti vypovedal proti Karolovi Mellovi či Viliamovi Mišenkovi, si odsedí deväť rokov vo väzení za marenie spravodlivosti, krivé obvinenie a krivú výpoveď. Krajský súd v Trnave vo štvrtok nezistil dôvody na zmenu výšky trestu prvostupňového súdu, rozsudok je právoplatný. Krajčíka priviezla eskorta z väzby na pojednávanie, na jeho žiadosť však súd konal bez jeho prítomnosti.

Nahrávky boli falošné

Krajčík vyrobil falošné nahrávky, ktoré mali dokazovať údajnú korupčnú aktivitu bývalého nitrianskeho prokurátora Jozefa Mamráka a nitrianskeho sudcu Štefana Hrvolu. Znalecký posudok preukázal, že nahrávky s údajným hlasom bývalého prokurátora sú falošné. V priebehu vyšetrovania to priznal aj samotný Krajčík a ďalší spolupáchateľ Róbert Benko.

Na deväť rokov väzenia a náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 60-tisíc eur pre sudcu Hrvolu odsúdil Krajčíka koncom minulého roka Okresný súd v Topoľčanoch. Proti rozsudku sa odvolal a požadoval zníženie trestu odňatia slobody na štyri roky, námietky mal aj proti verdiktu o náhrade nemajetkovej ujmy.

Vypovedal ako svedok vo viacerých vraždách v podsvetí

Odvolací súd vo štvrtok rozsudok zrušil len v časti, ktorá sa týka náhrady nemajetkovej ujmy a sudcu odkázal na občianskoprávne konanie. Peniaze od Krajčíka žiadal aj Viliam Mišenka a podnikateľ Jozef Hudec, aj ich odkázal ešte prvostupňový súd na občianskoprávne konanie.

Krajčík vypovedal v minulosti ako svedok o viacerých vraždách v slovenskom podsvetí. Pred dvoma rokmi po ňom údajne niekto strieľal, vyšetrovanie však preukázalo, že skutok si vymyslel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Viliam Mišenka