Muž vyliezol na stožiar trafostanice, utrpel popáleniny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hasici poziar
Foto: ilustračné, SITA/Michal Burza

KOŠICE 22. februára (WEBNOVINY) – V obci Drienov, okres Košice okolie, muž vyliezol na stožiar transformátorovej stanice, kde utrpel úraz. Navyše sa mu noha zakliesnila do konštrukcie stožiara vo výške približne štyri metre a visel dole hlavou.

Muž utrpel viaceré zranenia

Tak ho našli privolaní hasiči z Moldavy nad Bodvou, vďaka zásahu ktorých muž prežil, no utrpel viaceré zranenia. Ako informoval v nedeľu ráno dôstojník operačného strediska košických hasičov Miroslav Betuš, k nešťastnej udalosti došlo v sobotu popoludní.

Hasiči po príchode na miesto nešťastia sa snažili muža dostať zo stožiara pomocou skladacieho rebríka. Osoba veľmi trpela, v bolestiach robila rôzne pohyby telom. Hasiči museli dávať pozor, aby nespadla na betónový základ stožiaru. Vzápätí sa mu noha vykĺzla spomedzi konštrukcie, hasiči však telo zachytili a stlmili jeho pád. Po páde bol muž celý čas až do príchodu rýchlej lekárskej pomoci pri vedomí.

Ide o psychicky liečeného človeka

Hasiči zistili, že muž má na oboch rukách mal popáleniny tretieho stupňa. Popálené ruky mu sterilne obviazali špeciálnym zdravotníckym materiálom na popáleniny a až do príchodu záchranky mu poskytovali terapiu proti šoku.

Po príchode zdravotníckej pomoci podali podrobnú správu o stave pacienta zasahujúcemu lekárovi. Pomohli zraneného naložiť na nosidlá naložením pacienta na nosidlá a preniesť do sanitky.

Počas celého zásahu bol na mieste syn zraneného muža a pred príchodom rýchlej zdravotníckej pomoci sa na miesto dostavila aj manželka, ktorá poskytla údaje a oznámila, že je psychicky liečený. Na miesto udalosti prišla aj policajná hliadka z Turne nad Bodvou, ktorá bude udalosť preverovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať