Obrazom: Snežné psy si v Tatrách pozreli tisícky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Šiesty ročník podujatia Snežné psy v Tatranskej Lomnici
Psie záprahy počas 6. ročníka podujatia Snežné psy. Vysoké Tatry - Tatranská Lomnica, 21. február 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

POPRAD 23. februára (WEBNOVINY) – Šiesty ročník podujatia Snežné psy v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách navštívilo počas víkendu viac ako 15-tisíc prázdninujúcich detí s rodičmi. Návštevníci si mohli obzrieť záprahy s viacerými severskými plemenami psov, ktoré spríjemňovali lyžovačku pod Lomnickým štítom.

Návštevnosť ďalšieho ročníka rodinného podujatia bola o niečo vyššia ako pred rokom. „Rozdali sme viac ako päťtisíc darčekov, detičky si víkend u nás užili plnými dúškami a odchádzali domov s rozžiarenými očkami. Sobota nemala najukážkovejšie počasie, keďže fúkal silný vietor. I napriek tomu návštevnosť bola veľmi dobrá. Nedeľa bola, čo sa počasia týka, doslova gýčová,“ povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Obrazom: Šiesty ročník podujatia Snežné psy v Tatranskej Lomnici

Pre deti organizátori pripravili bohatý program, ktorý moderoval Andrej Bičan. Okrem toho ich čakalo eskimácke mestečko, iglu, animácie a tvorivé dielne. Mašéri podľa Maťašovskej ani tento rok nesklamali a predviedli sa nielen v záprahoch.

Podmienky na lyžovanie v Tatrách sú veľmi dobré. Jarné prázdniny si tam aktuálne vychutnávajú najmä rodičia s prázdninujúcimi deťmi. „K svojmu pobytu môžu hostia získať regionálnu kartu TATRY Card, vďaka ktorej každý získa horské poistenie a okrem toho je kľúčom k skvelým zážitkom, ktoré naše veľhory ponúkajú,“ dodala riaditeľka miestnej OOCR.

Šiesty ročník podujatia Snežné psy v Tatranskej Lomnici
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Bičan