Cez víkend si užijeme slnko, Hornád stále straší Košičanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cez víkend vykukne na Slovákov slniečko. Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 27. februára (WEBNOVINY) – Po upršanom týždni dážď pomaly ustáva a Slovákov v piatok potešia slnečné lúče, ktoré vykuknú spoza oblakov. Slnko zasvieti aj cez víkend, spŕchnuť by malo iba ojedinele. Víkendové teploty dosiahnu príjemné hodnoty.

Celotýždňový dážď však nebezpečne zodvihol hladiny riek. Najkritickejčie je to v okrese Košice – okolie na rieke Hornád, kde platí výstraha.

V piatok sa bude nachádzať naše územie v relatívne nižšom tlaku vzduchu. Očakáva sa oblačné až polooblačné počasie. Cez deň sa Slováci dočkajú slnka, ktoré sa prederie spomedzi oblakov na celom území. Zrážky sa vyskytnú výnimočne, aj to iba miestami na juhu krajiny.

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) stále varujú pred povodňami hydrologickou výstrahou prvého stupňa. Na východe ohrozuje Košičanov Hornád. „Súčasná situácia v Košiciach-okolí môže spôsobiť škody na majetku menšieho rozsahu,“ upozorňuje SHMÚ. Tok neodporúčajú využiť na rekreačnú plavbu.

Denná teplota dosiahne 4 až 9 stupňov, pričom chladnejšie počasie musia očakávať obyvatelia severného Slovenska. V noci klesne teplota na +3 až -2 stupne, v horských dolinách ešte nižšie.

Predpoveď na piatok
Foto: shmu.sk

V sobotu sa do strednej Európy bude rozširovať od západu tlaková výš. Na Slovensku bude jasno až polooblačno. Ráno a dopoludnia v nižších polohách miestami nízka oblačnosť.

Denná teplota dosiahne 7 do 12 stupňov. Na krajnom západe a severe bude chladnejšie, teplota sa tu bude pohybovať okolo 5 stupňov. Zafúka vietor s rýchlosťou od 5 do 20 kilometrov za hodinu.

V noci klesne teplota na +1 až -4 stupne., v horských dolinách ešte nižšie.

Foto: Shmú.sk

V nedeľu k nám začne prúdiť od západu vo vyšších hladinách ovzdušia vlhší a o niečo teplejší vzduch. Preto treba očakávať prevažne polooblačné počasie, zrána v nižších polohách nízku oblačnosť. Spŕchne iba ojedinele vo forme slabých zrážok.

Počas dňa sa teplota oproti sobote nezmení, meteorológovia očakávajú 7 až 12 stupňov na severe miestami iba okolo 5 stupňov.

Fúkať by mal južný vietor s rýchlosťou 11 až 25 kilometrov za hodinu, v nárazoch dosiahne rýchlosť do 45 kilometrov za hodinu.

Foto: Shmú.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať