Urpiner a Sessler opäť získali pivné pečate

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trnavský minipivovar Sessler a banskobystrický pivovar Urpiner Foto: PIVOBRANA

BRATISLAVA 24. februára (WBN/PR) – Jubilejný 25. ročník degustačnej súťaže Reprezentačných slávností piva v českom Tábore našim nezávislým pivovarom opäť priniesol ovocie v podobe prestížnych „pivných pečatí“. Banskobystrický pivovar získal bronz a trnavský minipivovar Sessler striebro.

Banskobystrický pivovar si v kategórií tmavé pivo odniesol bronzovú pivnú pečať za svoj Urpiner Dark 11°. Minipivovar Sessler z Trnavy tentoraz zabodoval medzi sladovými nápojmi, keďže striebro mu patrí za jedinečný nápoj s menom Pivea.

Sme radi, že aj z tohto ročníka si odnášame jednu z pečatí, pretože počet prihlásených pivovarov sa z roka na rok zvyšuje. Banskobystrický pivovar opäť dokázal, že patrí k špičke, pretože bol jedným z troch slovenských pivovarov, ktoré získali toto ocenenie,“ povedal na margo ocenení Ľubomír Vančo, podpredseda predstavenstva Banskobystrického pivovaru.

Z pivnej pečate sa teší aj Peter Klas z pivovaru Sessler: „Úprimne povedané, s výhrou som tak trochu tajne počítal, keďže máme od návštevníkov našej reštaurácie a na rôznych degustačných akciách skutočne pozitívne ohlasy.“ Pri výrobe sladovo-chmeľového nealkoholického nápoja je použitý sladový extrakt a špeciálne druhy chmeľu. V Sessleri Piveu odporúčajú podávať chladenú, s kúskom citrónu – ako výborný osviežujúci nápoj v letných mesiacoch a v zime ako teplý nápoj na spôsob čaju.

Od 16. do 21. februára v českom meste Tábor bojovalo o pivné pečate v 28 kategóriách vyše 160 pivovarov z celého sveta. Odborní degustátori hodnotili vyše 700 vzoriek piva. Okrem tradičných českých i slovenských pivovarov sa súťaže zúčastnili aj pivá z Belgicka, Nemecka, Rakúska, Maďarska, ale aj Japonska, Izraela, či Arménska.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať