Polícia hľadá novú mladú krv, uchádzačov neminie aj diktát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Policia mestska policia
Foto: SITA/Dušan Hein

NITRA 28. februára (WEBNOVINY) – Mestská polícia v Nitre hľadá adeptov na prijatie do svojich radov, informoval agentúru SITA náčelník Mestskej polície Erik Duchoň.

„Chceli by sme obsadiť nejaké dve, tri voľné miesta,“ oznámil. Potenciálni členovia hliadky by mali spĺňať kritériá bezúhonnosti, psychickej a fyzickej zdatnosti a mali by mať ukončené úplné stredoškolské vzdelanie. Polícia tiež vyžaduje vodičský preukaz skupiny B, ovládanie jazdy na bicykli a znalosť úradného jazyka. Minimálny vek na prijatie je 21 rokov.

Duchoň zdôrazňuje, že hľadajú novú, mladú krv. „Ako ide život, aj naši policajti starnú, je iné, keď vykonávate hliadku a máte 25 a iné, keď máte 50 rokov,“ vraví náčelník. Počet mestských policajtov sa nezvyšuje, zbor sa len obmieňa. „Prirodzeným odlivom zamestnancov nám vznikli voľné pracovné miesta,“ objasnil Duchoň. Termín podania žiadosti je 2. marec. Tie treba poslať na adresu Mestská polícia, Cintorínska 6, 949 01, Nitra.

Vybraných záujemcov bude polícia kontaktovať, oboznámi ich s ďalším priebehom výberového konania a pozve ich na osobný pohovor. Súčasťou výberového procesu budú fyzické testy a psychodiagnostické vyšetrenie. Uchádzačov neminie ani diktát a sloh zo slovenského jazyka. Adeptov, ktorých si strážcovia poriadku vyberú, čaká trojmesačný kurz odbornej spôsobilosti. Ukončený je záverečnou skúškou pred komisiou Prezídia Policajného zboru.

V súčasnosti má Mestská polícia v Nitre 72 príslušníkov. „Okrem policajtov v teréne máme napríklad aj vyšetrovateľov priestupkov, zbrojného a výstrojného pracovníka a veliteľov obvodov,“ vymenúva Duchoň. V uliciach je podľa Duchoňa denne 20 policajtov. Polícia zamestnáva aj 11 pracovníkov, ktorí nie sú jej príslušníkmi. Päť občianskych pracovníkov z chránenej dielne obsluhuje kamerový systém monitoringu ulíc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia