Obrazom: Bývalú trnavskú diskotéku zmenili na tržnicu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tržnica
Krytú tržnicu s ponukou kvalitných farmárskych výrobkov otvorili v sobotu v širšom centre Trnavy v priestoroch bývalej diskotéky. Trhovníci v nej ponúkajú hydinu z farmy, ovocie zo slovenských sadov, slovenské syry, domáce sirupy, produkty z bylín a ďalší tovar. Foto: SITA/Pavol Machovič

TRNAVA 28. februára (WEBNOVINY) – Krytú tržnicu s ponukou kvalitných farmárskych výrobkov otvorili v sobotu v širšom centre Trnavy v priestoroch bývalej diskotéky. Trhovníci v nej ponúkajú hydinu z farmy, ovocie zo slovenských sadov, slovenské syry, domáce sirupy, produkty z bylín a ďalší tovar. Prví kupujúci prichádzali už od šiestej ráno.

„V tržnici sa budú predávať výhradne farmárske produkty z domácich chovov a od domácich pestovateľov, prevažne lokálneho pôvodu. Jednou z mála výnimiek je osvedčený koreninár z Moravy,“ povedala prevádzkovateľka tržnice Vanesa Kováčová. Predajcovia jej musia predkladať doklady o pôvode tovaru, vytvorené má aj ďalšie kontrolné mechanizmy, aby sa do tržnice nedostali priekupníci.

Farmárska tržnica by podľa Kováčovej mala byť miestom, kde by sa ľudia usmievali. K tomu majú prispieť aj viaceré podujatia, ktoré sa tam budú konať. Koreninár David Jurásek napríklad sľubuje, že bude organizovať grilovačky či ochutnávky jeho korenín. Rôzne prezentácie a ochutnávky sľubujú aj ďalší trhovníci.

V tržnici je vytvorených tridsať stálych predajných miest, od prvého dňa ich je obsadených viac ako polovica. Kováčová očakáva, že záujem o ďalšie miesta prejavia už čoskoro predovšetkým pestovatelia jarnej zeleniny. Otvorené je denne od 6:00 do 18:00, v prvých týždňoch skúšobne aj v nedeľu.

Tržnica
Foto: SITA/Pavol Machovič
Tržnica
Foto: SITA/Pavol Machovič

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia