Slováci sa majú na čo tešiť, dážď vystrieda slniečko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pocasie, jesen, slnko, hmla, beh, rano
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. marca (WEBNOVINY) – Pracovný týždeň bude na Slovensku v znamení dažďa a dokonca snehu. Od štvrtka vietor zoslabuje a možno sa tešiť na lúče slnka. Teploty sa budú pohybovať v rozmedzí od 2 do 12 stupňov Celzia.

Vo štvrtok sa k nám v chladnom vzduchu od západu rozširuje tlaková výš. Očakáva sa polooblačné až oblačné počasie. Na území Slovenska treba rátať s prehánkami, na juhu budú daždové.

Najvyššia denná teplota vystúpi na 4 až 9 stuoňov Celzia, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 2 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo -4 stupňov Celzia. Fúkať má prevažne severný vietor rýchlosti 10 až 25 kilometrov za hodinu, miestami v nárazoch zosilnie na 45 kilometrov za hodinu. Nočná teplota zo štvrtka na piatok klesne na +1 až -5 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

V piatok bude na Slovensko v chladnom vzduchu od západu zasahovať výbežok vysokého tlaku. Očakáva sa prevažne polooblačné počasie, ojedinele sa vyskytnú prehánky, od stredných polôh snehové. Denná teplota sa má pohybovať v rozmedzí 2 až 8 stupňov Celzia. Nočná teplota z piatka na sobotu klesne na 0 až -6 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách bude miestami len okolo -8 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

V sobotu sa nad vnútrozemím Európy bude nachádzať tlaková výš. Na našom území má byť jasno až polojasno, v nižších polohách miestami hmlisto a ojedinele sa môže vyskytnúť mrholenie alebo slabé sneženie. Denná teplota vystúpi na 5 až 10 Stupňov Celzia, na severe môže byť ojedinele chladnejšie. Nočná teplota zo soboty na nedeľu sa bude pohybovať v rozmedzí 0 až -5 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách miestami -5 až -10 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

V nedeľu bude rozsiahla tlaková výš naďalej ovplyvňovať počasie v Európe. Očakáva sa polojasné, časom až oblačné počasie. V nižších polohách sa ráno ojedinele vyskytne nízka oblačnosť alebo hmla. Denná teplota vystúpi na 5 až 10 stupňov Celzia, na severe okolo 3 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať