Poriadne opitý šofér zranil policajta, hrozí mu väzenie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol, auto
Foto: ilustračné, Shutterstock

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK 2. marca (WEBNOVINY) – Opitý šofér vrazil do múru rodinného domu, potom do Octavie, narazil aj do policajného auta a zranil policajta, ktorý je teraz práceneschopný. Nehoda sa stala v nedeľu popoludní v obci Lúčky v Ružomberskom okrese. Vodič Peugeotu 207 vo vysokej rýchlosti najskôr narazil do múru, keďže sa mu nič nestalo, pokračoval v jazde.

Tentokrát mu v cesta stála Octavia Scout, narazil do zadnej časti vozidla a pokračoval smerom na kúpele Lúčky. Šoféra chcela zastaviť dopravná hliadka. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 32-ročný vodič však prudko vyrazil smerom na policajné vozidlo, narazil do dverí a zranil policajta, ktorý vystupoval z auta.

Z miesta ušiel, po pár metroch prenasledovania ho policajná hliadka zastavila. Vodičovi Peugeotu pri dychovej skúške namerali 1,24 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,58 promile. Ján skončil v policajnej cele, po vytriezvení ho obvinili z útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu tri až osem rokov za mrežami.

Polícia
Foto: SITA/KR PZ Žilina
Polícia
Foto: SITA/KR PZ Žilina
Polícia
Foto: SITA/KR PZ Žilina

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať