Pozor na falošné 50-eurovky, zverejnili ich sériové číslo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peniaze
V prípade, ak sa ešte niekde objavila 50-eurová bankovka so sériovým číslom S29740996375, treba sa obrátiť na kriminálnu políciu v Skalici na čísle 0961 163 600. Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/SKALICA 2. marca (WEBNOVINY) – Platili falošnými 50 eurovkami, skončili vo väzbe. Dvadsaťročného Jakuba a o rok staršieho Patrika chytili na skalickej čerpacej stanici. Predavačke sa nepozdávala bankovka a tak privolala policajtov. Obaja mladíci tvrdili, že o falzifikáte netušili.

Falošné peniaze sa však už predtým objavili aj v novinovom stánku v Skalici a na vysokoškolskom internáte a aj v týchto prípadoch nimi platili dvaja mladíci. Pri prehliadke v internáte, kde sa mladíci ubytovali, našli policajti rovnakú bankovku s identickým sériovým číslom, aké mali všetky ostatné, ktoré dali do obehu, uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Celkovo ich bolo šesť. Vyšetrovateľ oboch obvinil z falšovania peňazí, obaja sú stíhaní vo väzbe a hrozí im sedem až desať rokov.

V prípade, ak sa ešte niekde objavila 50-eurová bankovka so sériovým číslom S29740996375, treba sa obrátiť na kriminálnu políciu v Skalici na čísle 0961 163 600.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať