Muž obžalovaný z objednávky Deákovej vraždy je voľný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Väzenie, basa väznica, Ilava
Foto: ilustračné, SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 2. marca (WEBNOVINY) – Podnikateľ Marek T., ktorého žalujú za objednávku vraždy Romana Deáka z roku 1999, je na slobode. V pondelok ho prepustil z väzby Najvyšší súd SR.

„Musel tak urobiť na základe nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky z 18. februára 2015, ktorým ústavný súd zrušil uznesenie najvyššieho súdu z apríla minulého roku o predĺžení väzby Mareka T.,“ uviedlo tlačové oddelenie najvyššieho súdu. Ústavný súd konštatoval, že predĺžením väzby obvineného podnikateľa najvyšší súd porušil jeho základné právo.

Mareka T. v septembri 2013 deportovali zo Seychel na Slovensko. Prokurátor ho žaluje ako objednávateľa vraždy Romana Deáka. Mareka T. súdia v skupine údajných sýkorovcov na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici. Deáka zavraždili v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999, a to 19 ranami zo samopalu a pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď prichádzal k svojmu luxusnému mercedesu.

Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre. Mareka T. obvinili po vyše 13 rokoch od vraždy. Podľa polície si objednal likvidáciu Deáka a zaplatil za ňu Róbertovi L., alias Kýblovi, ktorý je na úteku a považujú ho za šéfa skupiny sýkorovcov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať