Jozef z Muráňa pozná svoj trest za sex s 13-ročnou školáčkou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jozef z Muráňa pozná svoj trest za sex s 13 ročnou školáčkou
Sex so školáčkou sa mu nevyplatil. Dostal osemnásť mesiacov podmienečne. Foto: ilustračné, Thinkstock

BANSKÁ BYSTRICA 5. marca (WEBNOVINY) – Trest osemnásť mesiacov odňatia slobody podmienečne za zločin sexuálneho zneužívania potvrdil vo štvrtok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre mladistvého 16-ročného Jozefa Cibuľu z Muráňa. Jozef mal sex s iba 13-ročnou školáčkou, ktorá s tým súhlasila.

Mladík sa s dievčaťom z Revúcej zoznámil počas pobytu v letnom tábore v Krokave v okrese Rimavská Sobota. Začali spolu chodiť a mali spolu pohlavný styk s jej súhlasom. Mária v tom čase mala iba trinásť rokov. Bola však vyspelá a Jozef si myslel, že je staršia. Neskôr však vysvitlo, že Jozef poznal jej skutočný vek.

Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Cibuľu za vinného a uložil mu osemnásť mesiacov odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na jeden rok. Senát pri ukladaní trestu zohľadnil vek mladíka a to, že Cibuľa dovtedy viedol riadny život. Jozef sa odvolal s tým, že skutočný vek dievčaťa sa dozvedel až po styku.

V prípravnom konaní Mária povedala, ako to bolo. Na hlavnom pojednávaní však výpoveď zmenila v snahe zachrániť Jozefa, ktorý bol jej prvý chlapec. Krajský súd Cibuľovo odvolanie ako neodôvodnené zamietol. Verdikt prvostupňového súdu označil za správny a zákonný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať