Blumentál sa omladí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Corwin Capital

BRATISLAVA 17. marca (WBN/PR) – V bratislavskom Starom Meste vyrastie v priebehu najbližších dvoch rokov nová moderná štvrť.

Areál niekdajšej tabakovej továrne, ktorý dlhé roky špatí severný okraj Starého Mesta, už čoskoro ožije stavebným ruchom. Staviteľ Corwin Capital sa púšťa do ambiciózneho rezidenčného projektu Blumental, ktorý zmení a omladí tvár tejto doteraz zanedbanej časti centra. Projekt už má vydané platné stavebné povolenie a výstavba sa začína už v týchto týždňoch.

Nadčasová architektúra, prepracované veľkorysé dispozičné riešenia, vysoký štandard použitých materiálov a skvelá lokalita s vybavenosťou, ktorú ocenia nielen všetci, čo túžia dobre bývať, ale nechcú riešiť komplikovanú logistiku,” opisuje Ivan Valent z Corwin Capital v skratke prednosti projektu Blumental, ktorý vyrastie v trojuholníku medzi Mýtnou a Radlinského ulicou v bratislavskom Starom Meste. Staviteľská spoločnosť spolu s architektom Braňom Kaliským z A1 ReSpect a Petrom Suchanským zo štúdia Collegium sa s projektom Blumental doslova vyhrali.

Situovanie projektu Blumental môžeme definovať ako štvrť v širšom centre mesta s dobrou dostupnosťou a previazanosťou na Staré Mesto. V súčasnosti lokalita zažíva renesanciu, najmä jej generačnou výmenou. Náš projekt bytového domu, ktorým chceme nadviazať na atmosféru komunitného života, je projektom pre ľudí, ktorí chcú zažiť luxus pešieho návštevníka mesta, ale zároveň mať ‘svoju’ kaviareň, kníhkupectvo, potraviny či park priamo pod domom,” vysvetlil Peter Suchanský.

Foto: Corwin Capital

Corwin Capital začne v prvej etape s výstavbou bytových domov v línii Mýtnej ulice. Zaujímavé je už samotné riešenie fasády, ktorá je kombináciou bielych stien a fasády vo farbe pieskovca. Domy budú mať osem podlaží, pričom dve horné podlažia budú ustupovať smerom od ulice. Plynule a organicky tak nadviažu na už existujúcu výstavbu v ulici. „Skladba bytov je namiešaná podľa potrieb budúcich obyvateľov. Na výber sú tri veľkometrážne päťizbové byty, 21 štvorizbových bytov, prevahu majú dvoj a trojizbové byty s rozlohou okolo 86 štvorcových metrov. Na jednom poschodí sú v priemere iba necelé štyri byty,” hovorí Ivan Valent. Vyhotovenie bytov bude na výber z dvoch štandardov, každý byt však bude mať nadštandardné hliníkové okenné rámy a exteriérové žalúzie, terasy a balkóny sú riešené ako bezbariérové.

Byty v nadštandarde môžu mať na želanie klienta aj prípravu na inštaláciu klimatizácie. Vnútroblok je riešený ako „záhrada” formou zelenej vegetačnej strechy, pod ňou bude v parteri občianska vybavenosť, ako sú potraviny, kaviareň či reštaurácia. Zaujímavosťou je aj neštandardné riešenie podzemných garáží, kde bude možné kúpiť si parkovacie miesto, alebo využiť alternatívu výhodného nočného a víkendového nájmu. Projekt už má platné stavebné povolenie, prvá etapa by mala byť dokončená do konca roku 2016.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia