Fico: Poradcovia tlačia Kisku do politickej vojny so Smerom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Premiér Robert Fico (vľavo) poznamenal, že prezident Andrej Kiska je od svojich poradcov neustále tlačený do konfliktu s vládou a so Smerom. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 23. marca (WEBNOVINY) – Minister zdravotníctva Viliam Čislák je pod obrovským tlakom verejnosti a samotného premiéra Roberta Fica. Predseda vlády to povedal v nedeľnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O päť minút 12.

Časť opozície už avizovala, že chce v súvislosti s kauzou nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici iniciovať ministrovo odvolanie. Ďalší opoziční poslanci zase chcú od ministra zdravotníctva správu o stave rezortu. „Chceme počuť, čo urobí systémové do konca volebného obdobia,“ povedal predseda KDH Ján Figeľ. Ako dodal, šéf rezortu zdravotníctva napríklad sľuboval transparentné verejné obstarávanie či znižovanie dlhu nemocníc, no stále sa nič nedeje.

Fico v relácii v súvislosti s vyhláseniami prezidenta Andreja Kisku na adresu slovenského zdravotníctva poznamenal, že prezident je od svojich poradcov neustále tlačený do konfliktu s vládou. „Je tlak na prezidenta, aby rok pred voľbami začal politickú vojnu so Smerom a s vládou,“ povedal Fico.

Dodal, že na poslednom stretnutí Kisku žiadal, nech dá dôkazy o netransparentom a neefektívnom nakladaní s majetkom v zdravotníctve, no žiadne vraj od neho nedostal. Fico dodal, že on ani vláda nemajú záujem mať s prezidentom konflikt, záleží mu vraj na dobrých vzťahoch s ústavnými činiteľmi. „Prezident je zvolený občanmi, má legitimitu ako prvý medzi občanmi. A čo je dôležitejšie v politike ako krytie, je pravda. A ak hovorí pravdu a opisuje stav, ktorý je nezdravý a neudržateľný v zdravotníctve, tak som presvedčený, že pomáha nielen k spoznaniu tej reality, ale nabáda aj na riešenia,“ reagoval Figeľ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaJán FigeľRobert FicoViliam Čislák
Firmy a inštitúcie MZ Ministerstvo zdravotníctva SR