Vláda zasadala v Trenčíne, do kraja rozdala milióny eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Predseda vlády SR Robert Fico na TB po výjazdovom rokovaní 153. schôdze vlády SR v priestoroch Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Trenčíne. Trenčín, 25. marec 2015. Foto: SITA/Tomáš Somr

TRENČÍN 25. marca (WEBNOVINY) – Vláda sa v stredu v Trenčíne zišla na trinástom výjazdovom rokovaní. Do kraja rozdala trinásť miliónov eur. Trenčiansky samosprávny kraj (TNSK), na ktorého pôde sa rokovanie konalo, dostal päť miliónov eur na boj proti živelným pohromám a modernizáciu techniky dobrovoľných hasičov, ktorí pôsobia v kraji.

Ďalších 2,2 milióna eur vláda uvoľnila na desiatky projektov, ktoré majú zlepšiť sociálno-ekonomické podmienky v Trenčianskom kraji. Ide napríklad o rekonštrukciu mosta v Považskej Bystrici, opravy stredných škôl či prípravu Vážskej cyklotrasy. Vyše 1,1 milióna eur na nákup prístrojového vybavenia a zateplenie dostane Fakultná nemocnica v Trenčíne.

V zozname obdarovaných chýba mesto Trenčín. Premiér Robert Fico sa na tlačovej konferencii po zasadnutí vlády ohradil voči informácii, že mesto nič nedostane. Značná časť dotácií totiž podľa jeho slov mieri na územie mesta, napríklad do spomínanej nemocnice alebo na Obchodnú akadémiu.

Podľa pôvodných informácií však mala vláda schváliť aj zhruba jeden milión eur na rekonštrukciu Zimného štadióna Pavla Demitru. Mesto z tohto dôvodu už v januári vyhlásilo súťaž na výmenu zastaraného chladenia, ľadovej plochy a mantinelov. Na štadión by sa podľa premiéra mohli nájsť peniaze v nevyčerpanej dotácii, ktorá mala pôvodne putovať do Piešťan.

Robert Fico
Foto: SITA/Tomáš Somr

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie TSK Trenčiansky samosprávny kraj (VÚC)Vláda SR