Ficova vláda podľa KDH zhoršuje podnikateľské prostredie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kdh
Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 28. marca (WEBNOVINY) – KDH je znepokojené stále sa zhoršujúcim podnikateľským prostredím, na ktorého katastrofálnom stave sa dlhodobo podieľa vláda Roberta Fica.

Chcú mimoriadnu schôdzu

Ako sa uvádza vo vyhlásení Rady KDH, ktorá dnes zasadala v Trstenej, zlá finančná disciplína medzi podnikateľskými subjektmi, neplatenie faktúr veľkými spoločnosťami, predovšetkým v rámci projektov realizovaných z verejných zdrojov, účelové reštrukturalizácie pochybne krachujúcich spoločností, sú príčinou vážnych existenčných problémov stoviek malých firiem a tisícov živnostníkov.

„Účelová reštrukturalizácia spoločnosti Váhostav, po ktorej ostalo neuspokojených stovky malých podnikateľov a živnostníkov je príkladom bezohľadného programového poškodzovania nezabezpečených veriteľov. Vláda „sociálnych istôt“ Roberta Fica tak dostala desaťtisíce svojich občanov do neriešiteľných sociálnych situácií,“ zhodli sa kresťanskí demokrati. Rada KDH podporuje zvolanie mimoriadnej schôdze NRSR, aby sa zaoberala vzniknutou situáciou.

Zaoberali sa aj prenasledovaním kresťanov

KDH sa dnes zaberalo aj prenasledovaním kresťanov vo svete. „Súčasná dramatická situácia kresťanov a náboženských a etnických skupín, osobitne na Blízkom východe – ich vyháňanie z domovov a zabíjanie – nás pobáda, aby sme opäť s vážnosťou pozdvihli náš hlas. Násilie, brutalita a teror voči ľuďom, ktorí sú prenasledovaní a usmrcovaní len pre svoje náboženské presvedčenie, nás vyzýva prekonávať ľahostajnosť a konať viac,“ uvádza sa v uznesení Rady.

Rada KDH podporuje diplomatické a politické kroky vedúce k tomu, aby Európska únia ustanovila svojho osobitného splnomocnenca pre náboženskú slobodu vo svete.

Prezident, parlament a vláda by mali pomôcť

Cieľom tejto iniciatívy KDH v rámci Európskej ľudovej strany je efektívnejšie riešenie ťaživého problému prenasledovania ľudí pre ich náboženské presvedčenie, osobitne kresťanov, tak z hľadiska krátkodobého – ochrany ich bezpečnosti a zabezpečenia základných životných podmienok ako i dlhodobého, ktorým je napomáhanie potrebného dialógu a budovanie pokojného spolužitia.

KDH žiada prezidenta, parlament a vládu Slovenskej republiky, aby na národnej, európskej a medzinárodnej úrovni účinne podporovali všetky kroky na pomoc prenasledovaným vo svete. Kresťanskí demokrati podporujú aj občianske a mimovládne aktivity zamerané na solidaritu s prenasledovanými.

KDH sa pripravuje na voľby

Politicky zodpovedným za prípravu volieb do NRSR v roku 2016 sa stal podpredseda hnutia Pavol Zajac. Riadením volebného štábu bol poverený Darius Anton Hatok. Oboch navrhol do funkcií predseda hnutia Ján Figeľ a tento týždeň jeho návrh schválilo aj predsedníctvo KDH.

Podľa Hatoka v KDH majú permanentnú kampaň. „Dlhodobo pracujeme na zlepšení komunikácie navonok, ale hlavne k pochopeniu a vnímaniu potrieb ľudí. Nasledujúce mesiace budú o stretávaní sa s ľuďmi, počúvaní a silnej kritike toho, čo vláda za tri roky neurobila a v tomto roku už pravdepodobne ani nespraví,“ povedal v sobotu Hatok pre agentúru SITA. Technicky sú už podľa neho všetky komunikačné kanály na kampaň rozbehnuté a hnutie rokuje s agentúrami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján FigeľPavol Zajac
Firmy a inštitúcie KDH Kresťanskodemokratické hnutie